News Flash:

Teatrul National Timisoara a marcat lansarea Anului Centenar prin spectacolul ''Boborul'', la Fabrica de Bere

14 Decembrie 2017
893 Vizualizari | 0 Comentarii
Teatrul National Timisoara

Teatrul National Timisoara (TNTm) a marcat lansarea Anului Centenar prin spectacolul ''Boborul'', in regia lui Sabin Popescu, dupa I. L. Caragiale, sustinut la Fabrica de Bere, intr-un ambient ce aminteste de faimosul ''Gambrinus'' din schitele dramaturgului, a informat joi conducerea institutiei de cultura. 

''Marea Unire din 1918 a modificat toate paradigmele politice, sociale si culturale ale vremii. Interactiunea directa si noile influente, adoptate programatic sau nu, demitizeaza imaginea romantata a romanilor de dincolo si de dincoace de Carpati si o aduc la dimensiunea cotidianului. Cu siguranta, acest proces este cel mai evident in cultura. Caragiale deseneaza cu nestirbit aplomb, spirit de observatie si umor, portretul unei clase sociale careia ii apartine si careia ii vede toate calitatile si toate cusururile. Prin aceasta reprezentatie, TNTm recupereaza intr-un context extrem de important un autor esential pe care provincia istorica Banat, odata  devenita parte a Romaniei, a avut sansa de a-l recupera'', a mentionat directorul TNTm, Ada Hausvater, printr-un comunicat remis AGERPRES. 

Distributia spectacolului i-a adus impreuna, miercuri seara, pe actorii Bogdan Spiridon, Valentin Ivanciuc, Laura Avarvari, Nicolae Parvulescu, Eugen Padureanu, Doru Iosif, Constantin Tovarnitchi, Romeo Ioan, Florin Ruicu, Ionut Iova, Raul Lazarescu, Stefan Roman, in spectacolul a carui regie a fost semnata de Sabin Popescu. Serban Foarta semneaza textele cantecelor, pe muzica lui Ilie Stepan. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005285 (s)