News Flash:

Sute de vizitatori la controversata expozitie "Our Body" de la Timisoara

8 Februarie 2016
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
our body
Aproximativ 400 de persoane au vizitat in prima zi controversata expozitie intitulata "Our Body: Universul interior”, deschisa vineri la Muzeul Banatului din Timisoara, la care sunt prezentate corpuri umane plastifiate si peste doua sute de organe, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentantilor Muzeului Banatului, vineri, ziua in care a fost deschisa expozitia "Our Body: Universul interior”, s-au inregistrat circa 400 de vizitatori, cifra fiind mai mare decat in cazul altor expozitii.
De asemenea, cativa vizitatori stateau la coada chiar si sambata dimineata, inainte de deschidere, ceea ce i-a surprins pe angajatii muzeului.
"Mi s-a comunicat ca au venit deja aproximativ 400 de persoane. Este foarte bine. Este un numar mai mare decat in cazul altor expozitii. De asemenea, azi dimineata (sambata - n.r.) expozitia ar fi trebuit sa se deschida la ora 10.00, iar eu cand ajuns la 10 fara un sfert deja aveam un grup de sapte persoane care ne astepta. Ne-a luat si pe noi putin prin surprindere, ca abia am deschis expozitia”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adriana Zanfir, reprezentant al Muzeului Banatului.
Expozitia este deschisa in perioada 5 februarie – 28 aprilie, zilnic, intre orele 10.00 – 22.00.
Societatea Timisoara cerea ca expozitia sa nu fie deschisa, intrucat prezinta corpuri umane reale, specimenele apartinand unor oameni care au murit in China. In opinia Societatii Timisoara, expunerea unor cadavre in ipostaze uneori "ilare” contravine credintelor traditionale ale poporului roman.
Organizatorii expozitiei, insa, au declarat ca aceasta are menirea de a atrage atentia vizitatorilor asupra felului in care se ingrijesc. Mediafax.ro

persoane controversata expozitie intitulata muzeul banatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004571 (s)