News Flash:

Sute de oameni evacuati din calea apelor in localitatea Pestisu Mare

17 Iunie 2016
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii1
Peste 250 de persoane din localitatea Pestisu Mare, aflata la cativa kilometri de municipiul Hunedoara, au fost evacuate miercuri dupa-amiaza de pompieri, dupa ce in zona a plouat torential, iar apele paraului Petac au iesit rapid din matca si au inundat zona de locuinte. 
Potrivit reprezentantilor ISU Hunedoara, 60 dintre sinistrati s-au refugiat intr-o zona mai inalta a localitatii, iar 200 au fost preluati cu autobuzele si transportati in Hunedoara. 
La fata locului intervin mai multe subunitati ale pompierilor militari. 
O ploaie torentiala in care cantitatea de precipitatii a depasit 50 de litri pe metrul patrat a maturat zona municipiilor Deva si Hunedoara, cele mai mari pagube fiind inregistrate in localitatile Josani, Nandru, Pestisu Mic, Pestisu Mare si Cristur, situate in apropierea celor doua orase. 
'Autoritatile au luat masura preventiva de instiintare si avertizare a oamenilor referitor la iminenta producerii inundatiilor in localitati. Totodata, au fost luate masuri pentru evacuarea preventiva a locuitorilor din Pestisu Mare. Un numar de 200 de locuitori din localitate s-au autoevacuat din case, pe locurile mai inalte din zona, in timp ce 77 de oameni au fost ajutati sa iasa din locuinte si preluati cu mijloace de transport puse la dispozitie de comitetul local si transportati, la cerea acestora, la rude', a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, maior Anemona Doda. 
Pompierii au evacuat cu ajutorul barcilor o femeie cu picioarele amputate blocata intr-o casa din satul Pestisu Mic si doi tineri, un baiat de 13 ani si o fata de 18 ani, care s-au refugiat din calea apelor intr-un copac, in aceeasi localitate. 
Viitura a blocat timp de mai bine de doua ore DJ 687, care face legatura intre Deva si Hunedoara. 
"In zona de manifestare a inundatiilor sunt dislocate mai multe echipaje de pompieri alcatuite din 30 subofiteri si ofiteri din cadrul ISU Hunedoara, care intervin cu trei barci si doua autospeciale pentru salvarea persoanelor. In plus, mai intervin membri ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, patru jandarmi si patru politisti", a precizat reprezentanta ISU Hunedoara. 
Probleme au fost si in municipiul Deva, unde sistemul de canalizare nu a mai putut prelua cantitatea mare de precipitatii ce a cazut in timp foarte scurt. Circulatia autovehiculelor s-a desfasurat cu greutate din cauza apei care depasea 30 de centimetri pe carosabil. 
Judetul Hunedoara se afla si sub atentionare hidrologica de "cod portocaliu" pana la ora 24.00 fiind posibile depasiri ale cotei de inundatie pe afluentii mici ai Muresului si Cernei. 
Pompierii militari actioneaza in judetul Hunedoara si pentru evacuarea apei din peste 300 de gospodarii, afectate marti de ploile torentiale. In operatiuni sunt implicati peste 170 de pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din judetele Hunedoara, Alba, Bihor si Gorj. AGERPRES

hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006523 (s)