News Flash:

Valeriu Zgonea a sesizat la CCR modificarea Regulamentului Camerei

14 Iunie 2016
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
zgonea
Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a sesizat recent CCR cu privire modificarea Regulamentului Camerei, afirmand ca sesizarea va fi judecata pe 21 iunie.
''In concordanta cu prevederile Regulamentului, presedintele Camerei este singurul abilitat in afara de grupurile parlamentare. Bineinteles (ca am sesizat CCR-n.r.) si va fi judecata pe 21 iunie. Am depus sesizarea in urma cu cateva zile, in termenul legal'', a declarat fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea pentru MEDIAFAX.
El a afirmat ca a invocat in sesizarea facuta la CCR faptul ca prin modificarile aduse Regulamentului Camerei Deputatilor se incalca ''tot ce este strict legat de atributiile constitutionale''.
''Am atras atentia ca modificarile la Regulament, in forma in care au fost facute, incalca prevederi ale CCR (…) Acolo sunt cateva notiuni care au fost modificate neregulamentar de Comisia de regulament si au fost incalcate de la articolul 85 pana la articolul 155. Am atras atentia ca sunt cateva expresii care redefinesc dreptul si CCR este singura care se poate pronunta asupra constitutionalitatii modificarilor aduse Regulamentului Camerei. Modificarile care au fost facute nu respecta spiritul Constitutiei, din punctul meu de vedere. Ele sunt aplicabile, ieri a fost facuta revocarea presedintelui, ceea ce inseamna ca din expresia pe care o folosesc constitutionalistii este un act legal si regulamentar, dar neconstitutional'', a explicat Valeriu Zgonea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005224 (s)