News Flash:

Sute de case si mii de hectare de terenuri arabile, afectate de inundatii

28 Mai 2015
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
Peste 500 de case si aproape 2.000 de hectare de terenuri arabile au fost afectate de inundatii in judetul Salaj, iar 53 de poduri au fost avariate, pana in prezent mai multe persoane fiind evacuate din calea apelor. In Maramure, sase hectare de teren arabil, trei hectare de pasuni si cinci podete au fost afectate de inundatii, iar zece persoane au fost evacuate, in timp ce alte patru au fost salvate dintr-o rulota surprinsa de ape.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Salaj, Lucian Adrei Jacodi, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca au fost evacuate din calea apelor, in total, 31 de persoane.
"La nivelul judetului Salaj au fost inregistrate in urma inundatiilor pagube insemnate. Astfel, 565 de case, 1.971 de hectare de terenuri arabile si 268 de hectare de pasuni au fost afectate de inundatii, iar 53 de poduri au fost avariate. Un numar de 31 de persoane au fost evacuate, iar o comisie speciala va evalua starea caselor acestora, pentru a se vedea daca oamenii se pot intoarce in siguranta. De asemenea, se va face o evaluare a pagubelor care va fi transmisa Prefecturii Salaj”, a spus Jacodi.
Potrivit acestuia, joi se inregistrau debite in scadere pe cele trei rauri din Salaj - Crasna, Somes si Barcau, ceea ce usureaza interventia echipelor ISU Salaj.
Maramures: Sase hectare de teren arabil inundate, 10 persoane evacuate si 4 salvate dintr-o rulota
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, Oana Alexa Gonczi, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca apele raurilor din judet sunt in scadere.
”In urma inundatiilor, apele au afectat in judetul Maramures circa sase hectare de teren arabil, in jur de trei hectare de pasuni, iar cinci podete au fost distruse. Pompierii au evacuat preventiv zece persoane din localitatea Buciumi, iar in localitatea Miresu Mare au fost salvate, cu ajutorul unei barci, patru persoane dintr-o rulota care a fost surprinsa de ape. Joi, se inregistreaza o scadere a debitelor raurilor din judet”, a spus Oana Alexa Gonczi.
Potrivit acesteia, pompierii militari maramureseni au intervenit la inundatii cu autospeciale, motopompe si o barca.
Avertizarea cod rosu de inundatii a fost prelungita pana joi, la ora 02.00, pe raurile Crasna si Barcau, in judetele Salaj si Satu Mare, iar codul portocaliu a fost mentinut pana joi dimineata pe rauri din judetele Cluj, Salaj, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Bihor.
Sub avertizare cod portocaliu raman pana joi, la ora 06.00, afluentii mici ai Somesului, aferenti sectorului din aval de statia Dej (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), afluentii Somesului Mic, din aval de statia Cluj (judetul Cluj), Crasna, in amonte, la confluenta cu Zalau (judetul Salaj), afluentii Somesului Mare din amonte de statia Beclean si bazinul superior al Somesului Mare, in amonte de statia Rodna (judetul Bistrita-Nasaud), Valea Rosie, afluent al Crisului Negru (judetul Bihor) si Barcau (judetele Salaj si Bihor).
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005195 (s)