News Flash:

CSM cere Inspectiei Judiciare sa verifice afirmatiile lui Tariceanu referitoare la Stanciu si Kovesi

27 Mai 2015
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
CSM a sesizat Inspectia Judiciara pentru a fi facute verificari privind posibila incalcare a independentei justitiei prin afectarea autoritatii puterii judecatoresti si decredibilizarea sistemului judiciar, dupa ce Calin Popescu Tariceanu a cerut demiterea Liviei Stanciu si a Laurei Kovesi.
Potrivit unui comunicat de presa al institutiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat aceasta deciziei ca urmare a demersurilor institutionale ale unor reprezentanti ai Senatului Romaniei, a afirmatiilor publice recente ale lui presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dar si din cauza "directiilor de dezbatere promovate de o parte a mass-mediei".
Sesizarea Inspectiei Judiciare (IJ) a fost facuta dupa ce Calin Popescu Tariceanu, alaturi de mai multi colegi din PLR, i-a transmis, marti, o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii cere "sa le inlature, prin demitere ori prin demisie, din functiile pe care le ocupa in mod nedemn, pe Livia Stanciu si Laura-Codruta Kovesi". Tariceanu a initiat acest demers in urma "evenimentului care a avut loc pe 21 mai, cand Curtea de Apel Bucuresti a stabilit definitive nevinovatia cetateanului Mariana Rarinca, care a petrecut mai mult de sase luni in arest preventiv, pentru o fapta pe care nu a comis-o si pentru care nu au existat niciodata probe".
Mai exact, este vorba despre femeia pe care sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a acuzat-o ca a santajat-o. In cazul Marianei Rarinca, DNA, condusa de Laura Kovesi, a dispus trimiterea in judecata, femeia fiind arestata preventiv sase luni si, ulterior, achitata.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005163 (s)