News Flash:

SUA avertizeaza oficial ca turneul EURO 2016 este o tinta pentru atacurile teroriste

1 Iunie 2016
942 Vizualizari | 0 Comentarii
euro 2016
Departamentul de Stat American a avertizat, marti, ca turneul de fotbal EURO 2016, care va avea loc in Franta in perioada 10 iunie-10 iulie, este o tinta pentru atacurile teroriste, noteaza BBC.
"Numarul mare de turisti care vor vizita Europa in lunile de vara va reprezenta o mare tinta pentru teroristi", se arata in comunicatul Departamentului de Stat al SUA.
Franta se afla in stare de urgenta in urma atacurilor teroriste de anul trecut din Paris, revendicate de catre Statul Islamic. Au avut loc atacuri aproape simultane pe un stadium, o sala de concerte, baruri si restaurante, in urma carora 130 de oameni au murit si multi altii au fost raniti.
In martie, 32 de oameni au murit in statul vecin Belgia, dupa ce doi atentatori sinucigasi au patruns in incinta aeroportului din Bruxelles si intr-o statie de metrou. Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacurile din Paris si Bruxelles.
Aproximativ un milion de fani straini sunt asteptati in Franta pentru turneul final, la care vor participa cele mai importante echipe nationale ale Europei.
In avertizarea de calatorie pentru cetatenii americani, Departamentul de Stat al SUA avertizeaza in privinta pericolului de atacuri teroriste care planeaza deasupra Europei. Desi avertizarile de calatorie sunt o rutina pentru riscurile pe termen scurt din lume, este doar a treia oara in ultimii 20 de ani cand a aparut un anunt care sa vizeze Europa. Atacurile teroriste ar putea viza zonele pentru suporteri din preajma stadioanelor, restaurantele, centrele comerciale si mijloacele de transport.
Avertismentul americanilor vizeaza si Turul Frantei la ciclism, precum si Ziua Mondiala a Tineretului, care va avea loc in orasul polonez Cracovia. Peste 2.5 milioane de vizitatori sunt asteptati cu ocazia acestor evenimente, potrivit BBC.
Un oficial american citat de agentia de stiri Reuters a precizat ca nu exista informatii exacte privind o amenintare terorista. In acelasi timp, oficiul pentru relatii externe al Marii Britanii a emis o avertizare de nivel maxim privind atacuri teroriste in Franta, noteaza sursa citata.
Franta va gazdui pentru a treia oara Campionatul European de fotbal. 51 de partide se vor disputa, iar 10 arene din Hexagon le vor gazdui. 2.5 milioane de spectatori sunt asteptati in tribune pentru aceste meciuri. 90.000 de agenti de securitate vor fi desemnati la acest turneu final. Autoritatile franceze vor folosi o tehnologie anti-drone ca masura de precautie.
Romania este una dintre tarile participante la EURO 2016. Mai mult, "tricolorii" vor fi protagonistii meciului de deschidere, pe 10 iunie, cu tara gazda, Franta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004649 (s)