News Flash:

Gabriela Szabo a alergat alaturi de timisoreni la Crosul Olimpic

30 Mai 2016
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
gabi szabo cros
Supriza pentru participantii la editia din acest an la Crosul Olimpic, evenimentul organizat sambata la Timisoara. In cursa de patru kilometri, alaturi de sutele de timisoreni s-a aflat si cunoscuta fosta atleta, Gabriela Szabo.
Scopul actiunii nu a fost intrecerea in sine ci participarea la eveniment, iar premierea participantilor nu s-a facut in functie de locul pe care au ajuns la finalul cursei ci a fost organizata o tombola pentru cei prezenti. S-a alergat pe doua distante, o cursa de doi kilometri pentru cei mai putin initiati in domeniul alergarii, respectiv o cursa de patru kilometri, pentru alergatorii mai experimentati.
„Doresc sa felicit organizatorii acestei actiuni, ma bucur ca am luat parte la Crosul Olimpic. Ne aflam intr-un an olimpic, mai sunt cateva saptamani pana la inceperea Jocurilor Olimpice asa ca eu le urez succes sportivilor nostri care deja sunt angrenati in pregatirea olimpica”, a spus Gabriela Szabo dupa incheierea cursei.
Odata cu Crosul Olimpic, in zona au ajuns si reprezentantii unui alt eveniment tot din domeniul alergarii, „Cursa Pacii”, o actiune fondata de Sri Chinmoy, care promoveaza armonia intre popoare, scrie tion.ro. Szabo a fost prezenta si in randul participantilor la „Peace Run”, ducand in mana o torta simbolica.
Dopajul din sportul romanesc, condamnat de atleta
Sportul romanesc este afectat puternic in aceste zile de numeroase cazuri de dopaj, lotul de caiac-canoe romanesc fiind efectiv decimat de suspendari din acest motiv. De asemenea, se cunoaste si cazul Bute, acuzat, de asemenea, ca se dopa. Gabriela Szabo, fost ministru al Sporturilor, a condamnat aceasta situatie, dar a spus ca trebuie sa mergem inainte.
„Mie imi pare rau de contextul de astazi vizavi de sport si de sportul romanesc, din punctul meu de vedere este o tragedie prin ceea ce trecem. Dar noi trebuie sa avem motivatia sa mergem mai departe, iar cei in cauza sa plateasca. Consider ca este inadmisibil, din perspectiva mea si a fostului om care a condus sportul romanesc, sa avem asemenea cazuri de dopaj. Aici trebuie sa plateasca federatiile nationale care sunt implicate, inclusiv anturajul fiecarui sportiv in parte”, a declarat Gabriela Szabo.
Ea a mai spus ca in cauza sunt sportivi cu experienta, care nu sunt de cativa ani in sport, iar vinovatii ar trebui cautati in alta parte. Pentru depistarea vinovatilor trebuie constituita o comisie de specialitate, care sa cerceteze evenimentele si cei vinovati sa suporte consecintele.

timisoara gabriela szabo crosul olimpic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004665 (s)