News Flash:

Studentul italian de la Cambridge disparut in Egipt a fost gasit mort - VIDEO

4 Februarie 2016
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
Giulio Regeni
Un student italian, care a disparut in Cairo saptamana trecuta, a fost gasit decedat de autoritatile egiptene, iar pe corpul sau, abandonat pe marginea unei autostrazi, au fost descoperite semne de tortura, relateaza agentia de presa Reuters, citand surse din securitate.
Giulio Regeni, in varsta de 28 de ani, doctorand la Departamentul de Politica si Studii Internationale de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, urma un stagiu la Universitatea Americana din Cairo printr-un acord interuniversitar.
El a disparut saptamana trecuta, pe 25 ianuarie, cu ocazia implinirii a cinci ani de la incheierea regimului de 30 de ani al lui Hosni Mubarak. Ca masuri de prevenire a posibilelor atacuri inaintea evenimentului aniversar, politia a retinut numerosi activisti si a ordonat populatiei sa nu participe la manifestatii. Niciun protest de amploare nu a avut loc cu aceasta ocazie.
Dupa ce a fost descoperit de autoritatile egiptene, corpul sau a fost transportat la o morga din Cairo, au precizat oficiali ai securitatii si un lucrator de la respectiva morga.
Un prieten de-al lui Regeni a anuntat disparitia tanarului, dupa ce a plecat din locuinta sa, din Cairo, pentru a se intalni cu un prieten in zona centrala a capitalei.
Anul trecut, militanti ai retelei teroriste Stat Islamic au rapit un cetatean croat din Cairo, pe care l-au decapitat mai tarziu.
"A fost lansata o ancheta pentru a investiga cauza semnelor de tortura de pe corpul sau", a precizat un oficial al securitatii pentru Reuters, adaugand ca "a fost gasit pe marginea autostrazii (pe ruta Cairo-Alexandria)".
Potrivit unei surse din Parchetul General, pe corpul barbatului au fost gasite urme de injunghiere in zona umerilor si taieturi pe urechile si nasul acestuia.
Ministrul Industriei din Italia, Federica Guidi, si-a scurtat vizita de doua zile in Egipt miercuri noapte dupa ce autoritatile au anuntat decesul lui Regeni, al carui corp a fost identificat oficial joi dimineata. Guidi a solicitat autoritatilor egiptene sa investigheze moartea tanarului inainte de intoarcerea sa in Roma, potrivit biroului de presa al Ministerului Industriei.
Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004853 (s)