News Flash:

Spitalul Judetean Timisoara vrea stocuri mai mari de Remdesivir. Ce tratamente anti-Covid vor primi pacientii in centrele de evaluare

10 Ianuarie 2022
403 Vizualizari | 0 Comentarii
Spital Judetean

In apropierea valului V, al carui varf este asteptat in februarie, managerii spitalelor din Timisoara spun ca au provizii de medicamente, insa pentru unele, cum ar fi antiviralul Remdesivir, si-ar dori stocuri mai mari.
 
 
Spitalul Judetean Timisoara, cel mai mare din vestul tarii, are stocuri de medicamente necesare tratarii pacientilor Covid-19 pentru cel putin 7 zile. Pentru unele, cum ar fi Remdesivir, conducerea unitatii sanitare spune ca si-ar dori o cantitate mai mare.

„Putem spune ca avem o situatie destul de buna cu medicamentele in spital. In general, problemele pe care le-am avut in trecut si pe care, probabil, le vom intampina si in acest an, sunt probleme care se regasesc la nivel national. Avem nu doar medicamentele Covid – anticorpii monoclonali, ci si medicamentele pentru complicatiile Covid”, explica managerul Spitalului Judetean Timisoara, Raul Patrascu.

Acesta mai spune ca in trecut, spitalul nu a avut stocuri suficient de mari de anticoagulante, folosite pentru pacienti si post-operator.

„Medicamentele traditionale la care au fost probleme in trecut, nu ca nu au fost destule, ci ca stocurile pe care ni le-am facut nu au fost destul de mari incat sa ne confere liniste, au fost, de exemplu, anticoagulantele. Spitalul are rata mare de interventii chirurgicale. Post-chirurgical, pacientii primesc si anticoagulante pentru a preveni complicatiile. In trecut au existat probleme la nivel national cu anticoagulantele sau, pe medicatie Covid, cu Remdesivir. In prezent avem stocuri pentru ambele. Nu suntem multumiti, intr-adevar, de stocul de Remdesivir. Avem insa Favipiravir, avem Tocilizumab, avem anticorpi monoclonali si asteptam, la sfarsitul lunii, sa intre acele medicamente curative pentru SARS-COV-2”, transmite Patrascu.

Schimbarea abordarii la nivel national
Pe plan national, autoritatile anunta schimbarea medicamentatiei pentru pacientii infectati cu coronavirus inca din etapa de evaluare. Initial, pacientii vor primi medicamentatia in centrele de evaluare care se deschid in mai multe judete din Romania. Aici ar putea fi pusi la dispozitie anticorpi monoclonali, Paxlovid, antiviralul impotriva Covid-19 produs de Pfizer, si Molnupiravir, antiviralul produs de Merck.

Va reamintim, in Timis se vor deschide opt astfel de centre de evaluare: in Timisoara, la Spitalul „Victor Babes”, Spitalul Judetean, Spitalul CFR si la spitalul de campanie a Spitalului Militar de pe stadionul CFR, iar in judet se vor organiza centre de evaluare Covid-19 la Spitalul Municipal Lugoj si la spitalele orasenesti Sannicolau Mare, Jimbolia si Deta.

Ministerul Sanatatii va monitoriza in permanenta stocurile de medicamente – antivirale, antiinflamatorii, imunomodulatoare, anticorpi monoclonali – la nivelul tuturor spitalelor, astfel incat acestea sa poata fi achizitionate rapid cand sunt pe terminate.

Este important de mentionat ca dr. Adela Cojan, presedintele interimar al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a spus ca pacientii Covid nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru centrele de evaluare. Aici vor fi evaluati si tratati gratuit atat pacientii asigurati, cat si cei neasigurati.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1832 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005634 (s)