News Flash:

Spitalele din Timiș, pline de bolnavi de Covid-19

12 Martie 2021
590 Vizualizari | 0 Comentarii
4923697spitalulvictorbabestimisoaracovidcoronavirus

De câteva săptămâni, județul Timiș se află în topul noilor infectări cu coronavirus, fiind depășit doar de orașul București. Sunt descoperite tot mai multe cazuri, bolnavii ajung mai târziu la spital și în stare mai gravă. Paturile sunt pline, și nu numai la ATI, unde a fost crescut numărul locurilor în ultimele luni.

Cazurile medii sau grave de infecții cu coronavirus se înmulțesc pe zi ce trece și tot mai mulți bolnavi ajung pe patul de spital. Medicii dau vina pe relaxare și pe noile tulpini de SARS-CoV2. Au fost nevoiți chiar și să transfere pacienți din Timiș către alte județe unde erau paturi libere.

Joi dimineață, de exemplu, în spitalele din Timiș erau internați 495 de bolnavi cu Covid-19, iar alți 45 erau intubați la Anestezie și Terapie Intensivă. Au fost raportate 396 de noi infectări cu coronavirus.

„Sunt ocupate cam toate paturile cu pacienți cu forme severe, care necesită oxigen. Greu se eliberează două sau trei ori chiar maximum patru paturi pe zi. Cei intubați sunt în terapie intensivă, ieri (miercuri – n.r.) aveam nouă pacienți pe ATI. Este plin de vreo două săptămâni, nu mai facem față nici separat de ATI. Am trimis cazuri la alte spitale, pentru că nu mai aveam locuri”, a explicat, pentru Tion, Cristian Oancea, directorului Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.

De la 14, la 35 de paturi ATI în Timișoara

În ceea ce privește paturile ATI, dacă anul trecut erau doar 14 în toată Timișoara, acum sunt 35. S-a renunțat între timp la unitățile mobile de terapie intensivă, care au funcționat la Spitalul „Victor Babeș”, la Municipal și la Spitalul Județean. Cea de la Municipal este scoasă din funcțiune „din cauza temperaturilor scăzute”, se arată pe site-ul Primăriei Timișoara.

Potrivit șefului Secției Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean, numărul paturilor ATI a crescut considerabil în ultimele luni, de la 14 la 35, doar la Timișoara.

Anul trecut, la „Victor Babeș” erau doar patru paturi ATI, acum sunt 12, la Spitalul Județean au fost cinci, iar acum sunt 17, cu tot cu cele de la Casa Austria. La Spitalul Clinic Municipal de Urgență erau șase paturi, iar medicii spun că se pregătesc încă opt, la Dermatologie, în timp ce la spitalul de campanie de pe Stadionul CFR sunt pregătite încă zece paturi ATI.

„Numărul a crescut foarte mult, nu mai putem să-l creștem dintr-un motiv foarte simplu, nu putem clona personalul medical ATI. Am crescut la un nivel maxim ATI, care cu greu poate fi oricum suportat. Niciun oraș nu a folosit unitățile mobile așa ca Timișoara, care a reușit în timp să crească numărul de paturi ATI Covid în spitale. Este imposibil să-l mai creștem. Erau 14 în Timișoara, acum sunt 35”, ne-a explicat Dorel Săndesc, șeful Secției ATI din cadrul Spitalul Județean Timișoara.

La nivelul județului Timiș sunt 59 de paturi ATI, transmit autoritățile. Mai sunt opt paturi la Spitalul Municipal Lugoj, la care se adaugă paturile necesare pentru maternitate, pediatrie sau alte patologii: șase la Maternitatea Bega, patru la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și șase la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006217 (s)