News Flash:

SOCANT! Printul Charles, la un pas sa fie asasinat!

15 Mai 2015
1289 Vizualizari | 0 Comentarii
Printul Charles
Sase barbati au fost arestati in Irlanda, dupa ce politia a descoperit echipament pentru fabricarea de bombe in zone pe care printul Charles si Camilla, ducesa de Cornwall, urmeaza sa le viziteze saptamana viitoare, relateaza The Telegraph in pagina electronica.
Explozivi si arme au fost gasite in mai multe locuri, in cursul celor peste 20 de raiduri efectuate de catre politie cu scopul de a perturba activitati republicane disidente.
Surse din cadrul Garda Síochána - politia nationala irlandeza - au declarat pentru The Irish Daily Mirror ca politistii cred ca au dejucat un complot al Armatei Republicane Irlandeze (IRA) de asasinare a cuplului regal.
Arestarile au fost operate cu doar cateva zile inainte ca printul Charles si Camilla sa efectueze o vizita de patru zile in Republica Irlanda, in cursul careia urmeaza sa viziteze locul in care IRA l-a ucis pe unchiul sau, lordul Mountbatten, intr-un atentat cu bomba, in 1979.
Cei sase barbati, cu varste intre 21 si 62 de ani, au fost plasati in arest prentiv in diverse posturi de politie. Ei au fost arestati intr-o operatiune efectuata de catre ofiteri inarmati care au efectuat perchezitii la mai multe adrese, intr-o serie de descinderi coordonate.
O zona din Courtown, in Co Wexford, a fost izolata, iar genisti au intervenit in legatura cu un dispozitiv suspect.
Cei sase barbati arestati sunt suspectati ca au legaturi atat cu Armata Republicana Irlandeza a Continuitatii, cat si cu Adevarata IRA. Ei sunt interogati ca presupusi lideri teroristi, membri ai unei organizatii ilegale si detinere de explozivi.
"Gardai a monitorizat un numar de persoane in ultimele luni", au declarat surse citate de Irish Mirror. "Nivelul securitatii a fost ridicat inca de cand a fost anuntata vizita britanicilor", au adaugat sursele citate.
"Toti (suspectii) sunt detinuti, in baza Sectiunii 30 din Legea privind infractiuni impotriva statului, in diverse posturi de politie din regiunea metropolitana Dublin", a declarat un purtator de cuvant al politiei, precizand ca sunt in curs anchete.
Contele Mountbatten, nasul printului Charles, a fost ucis intr-un atentat cu bomba, in august 1979, la bordul vasului sau, Co Sligo, la Mullaghmore. IRA a detonat de la distanta bomba plasata la bordul ambarcatiunii, aruncand vasul in aer si ranindu-l mortal pe Mountbatten. Fiul sau Nicholas Knatchbull, in varsta de 14 ani, si un adolescent, care faceau parte din echipaj, au fost de asemenea ucisi in atac, dar si soacra fiicei lordului Mountbatten. IRA a revendicat imediat atentatul. Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005803 (s)