News Flash:

Bulgaria stationeaza trupe la granita cu Macedonia

15 Mai 2015
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
armata bulgara
Guvernul bulgar a stationat trupe la granita cu Macedonia, acestea fiind pregatite sa faca fata unui eventual val de imigranti in cazul in care situatia din tara vecina se inrautateste, relateaza site-ul Novinite.com.

Membrii Unitatii specializate de combatere a terorismului (SOBT) desfasoara exercitii alaturi de colegii lor macedoneni pentru capturarea teroristilor in zone impadurite si deluroase. Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat ca aceste masuri au fost luate in eventualitatea unui val de imigranti din Macedonia, a precizat postul de radio Darik.
Dupa ce Borisov a convocat marti Consiliul de Securitate al tarii, a devenit clar ca Guvernul va lua masuri in cazul in care situatia din Macedonia va escalada, cea mai mare ingrijorare fiind un aflux de imigranti.
Potrivit lui, sunt asteptate noi tensiuni in Macedonia duminica, atunci cand opozitia a programat un protest antiguvernamental pentru a cere demisia premierului Nikola Gruevski.
Punctele de control de la granita au fost puse in alerta, pentru a primi macedonenii cu pasapoarte bulgare, al caror numar este de aproximativ 90.000 de persoane. Borisov a explicat ca nu va fi o problema pentru detinatorii de pasapoarte bulgare sa intre in tara si a anuntat ca Bulgaria ar trebui sa fie pregatita pentru o eventuala criza umanitara.
Ministrul Apararii, Nikolai Nencev, a confirmat ca armata va oferi asistenta in asigurarea pazei la granita. Nencev a adaugat ca aceasta include asistenta pentru politia de frontiera si Ministerul de Interne in general, asigurand ca deocamdata nu exista niciun motiv de ingrijorare.
Seful Statului Major al armatei, viceamiralul Rumen Nikolov, a declarat miercuri ca serviciile de securitate bulgare vor stabili in curand daca evenimentele din Macedonia sunt spontane sau au fost planificate. Mediafax.ro

guvernul bulgar membrii unitatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006173 (s)