News Flash:

SOCANT! Autocarul Borussiei Dortmund, tinta unui atac cu bomba. Un jucator a fost ranit dupa explozie. Meciul cu Monaco din Liga Campionilor, amanat - VIDEO

12 Aprilie 2017
927 Vizualizari | 0 Comentarii
autocar borussia
Autocarul echipei germane de fotbal Borussia Dortmund a fost vizat marti seara de trei explozii inaintea unui meci din Liga Campionilor si a fost gasita ceea ce pare a fi o scrisoare de revendicare. Trecere in revista, realizata de AFP, a elementelor cunoscute pana in acest moment:
In jurul orei locale 19.15 (17.15 GMT), trei explozii au rasunat la trecerea autocarului echipei din Dortmund care era pe punctul de a parasi hotelul si a se indrepta spre stadion, unde urma sa infrunte echipa din Monaco, in turul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor. 
"Toata echipa este in stare de soc. Sunt imagini pe care nu le putem scoate din minte", a marturisit directorul general al clubului german, Hans Joachim Watzke. 
Geamurile securizate ale autocarului au zburat partial facute tandari si un jucator al echipei, aparatorul international spaniol Marc Bartra, 26 de ani, a fost ranit. El a trebuit operat in cursul serii pentru fractura la incheietura mainii si ingrijit pentru taieturi. Meciul de fotbal a fost amanat cu o zi. 
Parchetul a deschis imediat o ancheta doar pentru "tentativa de omor", fara sa mentioneze in acest stadiu ipoteza unui atentat cu caracter "terorist". Potrivit unor surse apropiate serviciilor de securitate, citate de presa germana, autoritatile de la Berlin nu dispun la momentul actual de elemente in acest sens. 
In schimb, politia este convinsa ca exploziile au avut ca tinta echipa din Dortmund. "Pornim de la principiul, si am facut asta de la bun inceput, ca este un atac care a vizat direct" Borussia Dortmund, una dintre cele mai renumite echipe din tara, a declarat seful politiei locale, Gregor Lange. 
Explozivii par sa fi fost plasati intr-un tufis si actionati la trecerea autocarului. Potrivit cotidianului Bild, anchetatorii cred ca au de a face cu bombe artizanale confectionate cu bucati de teava. 
Politia a descoperit la locul tragediei ceea ce pare a fi o scrisoare de revendicare. "Scrisoarea isi asuma responsabilitatea faptelor", a declarat un magistrat al parchetului in cursul serii, Sandra Lücke. Ea nu s-a referit insa la continut si a subliniat ca se verifica "autenticitatea" acesteia. Potrivit cotidianului Bild, politia cauta o masina inregistrata in strainatate. 
UPDATE ORA 23.53 Explozii la Dortmund: Autoritatile nu detin elemente privind un act "terorist" (presa)
Autoritatile germane nu dispun in acest stadiu de elemente care sa indice ca exploziile de marti seara din apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund sunt de origine "terorista", au declarat surse apropiate serviciilor de securitate pentru agentia de presa dpa, scrie AFP. 
ORA 21.17 Explozii in apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund
Autocarul echipei germane de fotbal Borussia Dortmund a fost implicat intr-un "incident" care s-a soldat cu un ranit, a confirmat echipa de fotbal dupa ce cotidianul Bild a informat ca a fost vorba despre o explozie, transmite EFE. 
AGERPRES

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004561 (s)