News Flash:

Simptome clare care iti spun ca vei suferi un atac de cord in curand

2 Mai 2018
889 Vizualizari | 0 Comentarii
atac de cord

Contrar opiniei populare, atacurile de cord nu sunt de obicei marcate prin semne evidente sau clasice – cum ar fi infamul „Hollywood“ atac de cord dublat cu durere toracica severa.
De fapt, aproximativ 25% din atacurile de cord au loc „in tacere“, adica nu exista simptome clare sau usor de recunoscut. Din pacate, aceste atacuri de cord tacute sunt frecvent fatale, in special pentru ca atat de multi oameni nu reusesc sa caute tratament medical.
Dr. Chauncey Crandall, unul dintre cardiologi de conducere din America, si-a petrecut zeci de ani de lucru pentru a preveni, a minimiza si a inversa bolile de inima. De-a lungul acestui timp, Dr. Crandall a ajuns sa recunoasca faptul ca inima nu avertizeaza oamenii de un potential atac de cord minute, zile sau chiar saptamani inainte de eveniment.

Umflatura
Cei mai multi oameni cred ca umflarea picioarelor sau gleznelor are de a face cu statul prea mult, dar, de asemenea, insuficienta cardiaca poate determina lichidul sa se acumuleze in organism. Acest lucru poate provoca umflarea picioarelor sau abdomenului, precum si a picioarelor si gleznelor. Atunci cand se intampla acest lucru, multi oameni isi pierd si apetitul.

Anxietate
Multi supravietuitori afirma ca au avut sentimente de anxietate sau frica de moarte chiar inainte de atacurile de cord. Desi multi oameni cu atacuri de anxietate cred ca acestea au un atac de cord, este mai bine sa fie in siguranta decat le pare rau. Sunati la salvare.

Durere in alte parti ale corpului
Pentru mai multe victime ale atacului de cord, durerea incepe in piept, si apoi se extinde la umeri, brate, coate, gat, maxilar, spate si chiar abdomen. Cu toate acestea, uneori, nu exista nici o durere in piept real – doar durerea in unele dintre aceste alte parti ale corpului. Durerea intre omoplati sau durere in una sau ambele brate este deosebit de comuna. Aceasta durere poate veni si pleca, asa ca nu lasa sa te pacaleasca.

Tusea
Unii oameni care au insuficienta cardiaca vor tusi cu flegma sangeroasa, dar altele au pur si simplu o tuse sacaitoare sau wheezing, care este, uneori, un simptom al insuficientei cardiace. Acesta este un rezultat al acumularii de lichid in plamani. Este deosebit de important sa acorzi o atentie la acest simptom, daca aveti oricare dintre celelalte simptome enumerate aici.
Mai sus sunt doar cateva dintre semnele ascunse pe care oamenii cel mai probabil, nu le coreleaza cu un atac de cord; mai jos, sunt unele dintre cele mai frecvente semne sau traditionale, ar trebui sa fie, de asemenea constienti.
disconfort toracic.

Scurtare a respiratiei
Transpiratie rece
Greata
Ameteala.

Nu incercati sa le ignorati, in speranta ca vor pleca. Daca simptomele dureaza mai mult de cinci sau 10 minute, suna la 112. De asemenea, puteti mesteca si inghiti o aspirina, daca nu sunteti alergic la ele.


umflatura anxietate tusea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006753 (s)