News Flash:

Senatorul Varujan Vosganian trece prin momente cumplite! A murit!

26 Iulie 2016
1847 Vizualizari | 0 Comentarii
vosganian
Doliu in lumea politica. Tatal unui fost ministru a incetat din viata. Senatorul Varujan Vosganian este in doliu. Tatal sau, Bergi V. Vosganian, a incetat din viata la Focsani, oras unde va fi inmormantat. 

Tatal senatorului avea 89 de ani si a fost director multi ani la Vinalcool Focsani, dar si seful comunitatii armenesti din oras. Sicriulcu trupul neinsufletit al lui Bergi Vosganian se afla depus la biserica armeneasca Sf Maria, de pe strada Republicii Nr. 3. La inmormantarea sa va fi prezent si ambasadorul Armeniei in Romania.

Absolvent al Universitatii de Agronomie din Bucuresti, Bergi Vosganian a activat tip de patru decenii in domeniul viticulturii, fiind unul dintre cei mai apreciati oenologi ai Romaniei. In toata aceasta perioada a condus Parohia armeana si, dupa 1990, si filiala Uniunii Armenilor din Focsani. 

Datorita stradaniilor sale, Biserica Sfanta Maria din localitate a fost in doua randuri renovata, de asemenea Biserica Sfantul Gheorghe si Capela Cimitirului armean. Bergi Vosganian a slujit peste sase decenii ca dascal, avand o remarcabila voce de tenor. 

sicriul bergi vosganian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004968 (s)