News Flash:

Senatorii din Comisia juridica au avizat cererea DNA privind urmarirea penala a fostului ministru de Interne

2 Februarie 2016
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea2
Comisia juridica a Senatului a avizat, marti, favorabil cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu, potrivit unor surse parlamentare.
Decizia Comisiei juridice de avizare favorabila a solicitarii DNA a fost luata cu 9 voturi "pentru", unul impotriva si o singura abtinere. Avizul este consultativ, urmand ca plenul Senatului sa decida asupra ridicarii imunitatii parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma sa fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul in acest caz.
Gabriel Oprea a pledat nevinovat la Comisia juridica si a cerut chiar retrimiterea dosarului, pe motiv ca ancheta nu este de competenta DNA, ci a Parchetului General.
Senatorul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marti, la iesirea din Comisia juridica a Senatului, ca este nevinovat, ca a respectat mereu legea si nu a cerut nimic in plus fata de alti fosti ministri de interne, sugerand ca la baza dosarului sau se afla jocuri politice.
"Nu am cerut nimic in plus fata de ceilalti ministri de interne. (...) Sunt un om care am ajutat justitia, am respectat legea si inteleg foarte bine jocul de putere", a declarat Oprea, dupa audierea sa la Comisia juridica care a avizat cererea de urmarire penala a fostului ministru de interne pentru abuz in serviciu in cazul folosirii coloanelor oficiale.
Oprea a mai spus ca nu ii este frica de nimic si de nimeni atat timp cat se stie nevinovat. El a mai sustinut ca a actionat in baza unor ordine vechi din 1999 care reglementau folosirea coloanelor oficiale de catre ministri. "Ca om politic inteleg foarte bine momentul acesta politic" a mai spus Oprea refuzand sa precizeze la ce se refera atunci cand invoca jocuri de putere.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.019040 (s)