News Flash:

Trei candidati pentru functia de rector al Universitatii Eftimie Murgu din Resita

1 Februarie 2016
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
univ murgu resita
Trei candidati sunt in competitia pentru functia de rector al Universitatii Eftimie Murgu din Resita, dupa ce prof. univ. dr. ing. Doina Frunzaverde si-a incheiat cele doua mandate si, conform statutului, nu mai poate candida pentru aceasta functie. 
'M-am inscris in cursa pentru ca vreau ca UEM sa isi continue prezenta in regiune. Cei 45 de ani de invatamant la Resita ne spun ca avem traditie si ne indreptatesc spre continuitate. Doresc sa ne refacem imaginea, sa imbunatatim calitatea programelor de studii si sa redevenim ceea ce am fost, pentru ca studentii si opinia publica sa creada in capacitatea noastra de a performa', a declarat decanul Facultatii de Stiinte Economice, Venera Manciu, unul dintre candidati. 
La randul sau, Eugen Raduca, directorul Departamentului de Energie Electrica si Informatica, spune ca doreste sa fie rector al Universitatii Eftimie Murgu din Resita, si pentru a impiedica disparitia acestei institutii de invatamant, prin fuziunea cu Universitatea de Vest Timisoara. 
'Principalul obiectiv este acela ca universitatea sa ramana independenta. Miza acestor alegeri este clara: independenta sau fuziunea cu UVT, care din punctul meu de vedere inseamna disparitia, intr-un timp mediu sau lung a universitatii', a afirmat Eugen Raduca. 
De asemenea, si fostul decan al Facultatii de Inginerie, Sava Ianici, este de parere ca un proces de fuziune cu UVT este ireversibil, fapt pentru care sustine in continuare independenta si autonomia universitatii resitene. 
'Mi-am depus aceasta candidatura, pentru functia de rector, pentru ca doresc o schimbare a acestei universitati, ca urmare a evenimentelor regretabile care s-au intamplat in vara anului 2015 si consider ca studentii nostri, colegii mei, dar si comunitatea locala si regionala merita acest lucru. Lucrez in aceasta universitate de 30 de ani si consider ca trebuie sa mergem in continuare pe baza independentei si autonomiei universitare, sa fim de sine statatori si consider ca pot sa rezolv problema financiara precara in care se afla, in momentul de fata, universitatea', a precizat Ianici, cel de-al treilea candidat. 
Dupa dezbaterea publica asupra proiectelor de management ale celor trei candidati, desfasurata luni, la Resita, va urma, miercuri, 3 februarie, alegerea propriu-zisa, la care pot participa cadrele didactice titulare, cercetatorii cu norma de baza in institutie si reprezentanti ai studentilor. AGERPRES

venera manciu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.019863 (s)