News Flash:

Semne ale cancerului de piele pe care trebuie sa le stii

2 Februarie 2016
2785 Vizualizari | 0 Comentarii
alunita rupta
Un studiu publicat in JAMA Dermatologie a scos la iveala doua noi simptome ale cancerului de pieledurerea si mancarimea. Luati-le in considerare si adaugati-le pe lista celorlalte semne deja cunoscute! Cercetatorii au studiat 268 de persoane diagnosticate cu una dintre cele trei tipuri principale de cancer de piele:carcinom cu celule bazalecarcinom cu celule scuamoase, si mai putin frecvent, dar mai letal, melanomul

Subiectii au fost rugati sa precizeze pe o scara de la unu la zece nivelul de durere sau mancarime al leziunilor. Rezultatele au aratat ca 28 % din leziunile cutanateau fost caracterizate prin durere, iar 37% prin mancarime. Multi dintre pacienti au prezentat ambele simptome impreuna. Interesant, ambele semne au fost semnificativ mai putin asociate cu melanomul. 

Vestile sunt bune; daca tinem cont ca melanomul este mortal, e util sa avem inca doua indicii care pot ajuta doctorii sa identifice cancerul de piele intr-un stadiu incipient, ceea ce creste rata vindecarii. "Pacientii au, uneori, leziuni multiple, care sunt suspecte, iar cele care dau durere si mancarimi ar trebui sa ridice un semn de intrebare. Pot ascunde un cancer de piele non-melanom", a declarat autorul studiului, dr. Gil Yosipovitch, MD, presedinte al Departamentului de Dermatologie de la Temple University School of Medicina.
Cercetatorii spera ca aceste rezultate sa ajute mai mult dermatologii in diagnosticarea cancerului de piele. In concluzie, trece si aceste doua semne pe lista binecunoscuta a simptomelor cancerului cutanat. Ai uitat care sunt celelalte? ABCDE-ul melanomului - asimetrie, border (margine neregulata), culoare, diametru mai mare de 7mm, in evolutie. Sau mai simplu, cautati alunite sau pete care sunt asimetrice, au margine neregulata, mai mult de o culoare, sunt mai mari decat guma de creion si sunt in continua evolutie. Orice se potriveste in acest tablou trebuie verificat de un dermatolog. 

durerea mancarimea melanomul leziunile cutanate abcde-ul melanomului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1739 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005169 (s)