News Flash:

Sectie de ATI pentru copii la Spitalul Judetean Timisoara

28 Decembrie 2015
1264 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
Spitalul Judetean Timisoara va avea, de la inceputul anului 2016, o sectie de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) pediatrica. Sectia destinata copiilor era necesara si era in plan de mult timp la cel mai mare spital din vestul tarii.
Daca pana acum micutii in stare grava erau trimisi la Spitalul de Copii Louis Turcanu, de la inceputul anului viitor (ianuarie-februarie) acestia vor putea fi tratati si la noua sectie a Spitalului Judetean Timisoara. Compartimentul de Anestezie si Terapie pediatrica a functionat doar pe hartie, mult timp, era in plan, dar nu s-a realizat. Acum, spatiul a fost amenajat cu fonduri de la Consiliul Judetean Timis, iar din banii economisiti de spital in ultimul timp (la ultima licitatie pentru aparatura, bani pusi la dispozitie de Ministerul Sanatatii) s-a cumparat aparatura de aproape 150.000 de euro: paturi speciale, aparate de ventilatie, care vor deservi aceasta sectie, scrie tion.ro.
„Spatiul a fost modernizat, aparatura medicala a fost achizitionata cu fonduri de la Ministerul Sanatatii, mai ramane sa rezolvam problema personalului care va deservi compartimentul. Am cerut doua posturi de medici, opt de asistente, dar si de femei de serviciu, ingrijitoare curatenie. Speram ca acest compartiment sa fie operational din ianuarie-februarie 2016. Este o mare realizare pentru ca nu am mai avut un compartiment de Anestezie si Terapie Intensiva pediatrica la Spitalul Judetean Timisoara”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.
Se vor angaja doi doctori si 8 asistente pentru ca acest compartiment sa functioneze in regim de ture-garda, sa poata raspunde 24 de ore din 24 cerintelor pacientilor. Noua sectie va functiona la Clinica de Pediatrie Bega a Spitalului Judetean Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004485 (s)