News Flash:

Se poate compara un telefon de buget cu un flagship, fie el și de anul trecut?

26 Octombrie 2020
881 Vizualizari | 0 Comentarii
P 40 Pro

Compania Huawei a impresionat anul trecut prin calitatea, fiabilitate și performanțele telefoanelor sale. 2019 a fost un an care a consolidat poziția pe piață a acestui producător, mai ales după lansarea telefonului Huawei P30 Pro, considerat de mulți cel mai bun telefon al anului. Pe de altă parte, timpul a trecut și cum lucrurile nu puteau să rămână pe loc, în 2020 compania chineză ne-a prezentat o nouă serie de telefoane, gata să se înfrunte cu uriașii din domeniu.

Cu toate că nu dispun de mult apreciatele servicii Google pe care majoritatea utilizatorilor și le doresc pe terminalele lor, dispozitivele din seria P40 au fost destul de bine primite de public. Dintre toate aceste telefoane, pentru că dispozitivele seriei sunt destul de diferite între ele, ne-am gândit să ne oprim astăzi la Huawei P40 Lite și să vorbim despre competențele sale în comparație cu flagship-ul Huawei P40 Pro, dar și cu vedeta anului trecut, Huawei P30 Pro.

Procesor

Chiar și la acest moment, Huawei P40 Lite costă de aproximativ trei ori mai puțin decât un Huawei P30 Pro, care oricum este mai ieftin decât Huawei P40 Pro. De aceea, oricât de generoși i-am considera pe chinezi, nu ne putem aștepta la aceleași dotări de la un telefon de buget, ca cele pe care le primim de la un flagship. Pe de altă parte, măcar ca idee, putem căuta diferențele și să decidem dacă lucrurile lipsă ne afectează cu adevărat experiența de utilizare sau nu.

Prima diferență notabilă pe care o observăm între telefonul Huawei P40 Lite și Huawei P30 Pro sau Huawei P40 Pro este procesorul. Telefonul de buget este dotat cu un HiSilicon Kirin 810, mai slab decât oricare din procesoarele celorlalte două telefoane și anume, HiSilicon Kirin 980, respectiv HiSilicon Kirin 990 5G. Dar chiar dacă nu este dotat cu cel mai nou și cel mai performant procesor al acestui producător, Huawei P40 Lite este suficient de competent pentru orice fel de operații.

Memorie

Memoria este un subiect sensibil când vine vorba de telefoane mobile. Fiecare GB în plus costă și din acest motiv prețul unui telefon cu 128 GB de memorie internă este semnificativ mai mic decât prețul unui telefon cu 256 GB. Și la fel stau lucrurile și când vine vorba de memoria RAM.

În ceea ce privește capacitatea de stocare, Huawei P40 Lite oferă 128 GB de spațiu intern, la jumătate față de telefoanele flagship. Pe de altă parte, memoria RAM de 6 GB nu este neapărat puțină, având în vedere că și Huawei P30 Pro este disponibil în variante cu aceeași capacitate.

Cameră

Camera a fost și rămâne un punct forte al telefoanelor flagship de la Huawei. Chiar dacă Huawei P40 Lite dispune de patru senzori de câte 48 MP, 8 MP, 2 MP și încă 2 MP pentru camera sa principală, aceștia nu poartă semnătura producătorului Leica și nici nu sunt capabili de aceleași performanțe cu lentilele create de el.

Dacă ne referim strict la fotografia făcută afară, în condiții bune de lumină, nu putem găsi vreun defect telefonului Huawei P40 Lite. Dar în interior, sau după lăsarea serii, diferențele dintre fotografiile sale și cele ale flagship-urilor sunt mai mult decât evidente.

Design

Pentru un telefon de buget, Huawei P40 Lite arată promițător. Chiar dacă nu-ți dă feeling-ul unui telefon premium, liniile rotunjite, ecranul impecabil, precum și dispunerea lentilelor camerei principale nu lasă loc de reproș. În plus, pentru cei care își doresc un terminal cu mai multă personalitate, posibilitatea de a investi în huse Huawei P40 Lite de calitate, de la Itelmobile, așa cum și telefoanele de top pot fi dotate cu huse Huawei P30 Pro sau huse Huawei P40 Pro rămâne mereu deschisă.

Baterie

În afară de ceea ce poate face cu lentilele camerei sale principale, Huawei P30 Pro ne-a impresionat anul trecut și prin performanțele bateriei. Folosit cumpătat, acest telefon se descurcă fără probleme chiar și până la trei zile fără să ia contact cu încărcătorul și din acest motiv producătorii nu au avut niciun motiv să mai schimbe ceva la capitolul autonomie în seria de anul acesta. În consecință, atât Huawei P40 Lite, cât și Huawei P40 Pro dispun de baterii competente de câte 4200 mAh fiecare, mai mult decât suficiente pentru orice tip de utilizator.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007016 (s)