News Flash:

Sase scoli din Timis fac ore online din cauza Covid-19. Rezerva de teste rapide a fost epuizata

12 Ianuarie 2022
351 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Sase unitati de invatamant din Timis desfasoara ore online din cauza infectarilor cu coronavirus sau din cauza incidentei crescute. Inspectoratul Scolar Timis anunta epuizarea stocurilor de teste de saliva. Pentru saptamana viitoare, situatia este incerta - inca nu se stie cum sau daca elevii vor fi testati. UPDATE. Ministrul Sanatatii spune ca noi teste de saliva vor ajunge in scoli in maxim doua saptamani
 
 
Sase scoli si gradinite din Timis sunt in scenariu online din cauza infectarilor cu Covid in randul elevilor si personalului sau pentru ca incidenta in localitati trece de 3/1000 de locuitori, iar personalul scolar este vaccinat in proportie de sub 60%. Este vorba despre:

Liceul Teoretic Baptist Timisoara – 50% din clase cu cazuri Covid-19
Gradinita Calacea (rata peste 3 la mie si procent de vaccinare scazut)
Gradinita Sangeaurge (rata peste 3 la mie si procent de vaccinare scazut)
Liceul Teoretic Buzias cu Scoala Gimnaziala Bacova si Scoala Primara Silagiu (rata peste 3 la mie si procent de vaccinare scazut)
Liceul Teoretic Dositei Obradovici (rata peste 3 la mie si procent de vaccinare scazut)
Scoala Gimnaziala nr. 30 Timisoara – 20 de clase cu cazuri Covid-19 si 19 cadre didactice infectate, cu activitate partial suspendata
Tot in online, insa pentru lucrari de infrastructura, sunt si urmatoarele unitati de invatamant: Liceul I.C. Bratianu si Colegiul „Emanuil Ungureanu” (cu jumatate de clase online). Si elevii de la Scoala Gimnaziala „Rudolf Walter” Timisoara fac orele tot online, dar aici din cauza ca nu sunt bani pentru plata facturii la caldura.

Nu mai sunt teste de saliva
La testarea din aceasta saptamana in scoli, zece elevi au fost testati pozitiv PCR, iar pentru alti trei se asteapta rezultatele. In plus, de la inceputul saptamanii, alti 105 elevi au fost confirmati pozitiv, fiind testati in afara scolii.

Sunt si 24 de cadre didactice testate pozitiv, un director, un director adjunct, un angajat din cadrul personalului nedidactic si doua persoane din cel auxiliar – cu totii confirmati cu Covid-19 in aceasta saptamana.

Conform reprezentantilor ISJ, stocurile de teste de saliva au fost epuizate si nu se stie cum se va proceda in saptamana urmatoare. Nu exista inca nicio precizare de la Ministerul Educatiei privind distribuirea altor teste.

In Timis, peste 7.800 de elevi sunt vaccinati anti-Covid, iar procentul de vaccinare al personalului in unitatile de invatamant se mentine la 75%.

UPDATE. Ministrul Sanatatii spune ca noi teste de saliva vor ajunge in scoli in maxim doua saptamani
Conform declaratiilor ministrului Educatiei, testele pe baza de saliva pentru depistarea Covid-19 ar urma sa ajunga in scoli in maxim doua saptamani.

Procesul este ingreunat dupa ce licitatia pentru lotul I a fost contestata. Ministrul a mai explicat ca testarea PCR va fi singura luata in considerare pentru suspendarea cursurilor la clasa. Totul va fi actualizat in Ordinul ministrului.

„Confirmarea trebuie facuta, conform unui ordin de ministru in prezent, printr-un test antigen rapid sau printr-un test PCR. Ordinul de ministru va trebui sa fie actualizat, fie si pentru actualizarea perioadelor de carantinare, care nu mai sunt doua saptamani, sunt 5, 7, respectiv 10 zile. Odata cu actualizarea acestui ordin de ministru – am discutat cu Ministerul Sanatatii – vor fi luate in considerare doar testele confirmate prin PCR”, a afirmat Sorin Cimpeanu la Digi24.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006496 (s)