News Flash:

Sase oficiali FIFA, retinuti in Elvetia

27 Mai 2015
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
fifa
Politia elvetiana a retinut, miercuri dimineata, la un hotel din Zurich, sase oficiali ai FIFA, membri ai Comitetului Executiv, pe baza unor acuzatii de coruptie formulate din SUA, informeaza cotidianul Blick, in editia sa digitala.
Vicepresedintele FIFA, Jeffrey Webb, se numara printre persoanele retinute, miercuri dimineata, la un hotel din Zurich, de politia elvetiana, pe baza unor acuzatii de coruptie formulate din SUA, informeaza BBC.
In varsta de 50 de ani, Jeffrey Webb este totodata presedintele confederatiei nord-americane de fotbal (CONCACAF) si presedintele federatiei de fotbal din Insulele Cayman.
Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a efectuat o scurta vizita la hotelul unde a avut loc actiunea politiei elvetiene, dar nu a dorit sa faca declaratii.
Sase membri ai Comitetul Executiv al FIFA au fost retinuti de politia elvetiana la solicitarea Departamentului de Justitie al SUA. Ei sunt banuiti ca ar fi primit mita milioane de dolari, potrivit autoritatilor elvetiene.
Oficiul Federal de Justitie din Elvetia a precizat ca persoanele retinute sunt cercetate pentru luare de mita si alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 100 de milioane de dolari. Actiunile lor ilegale ar avea legatura cu unele turnee de fotbal din America Latina.
FBI si Departamentul de Justitie vor organzia o conferinta de presa in cursul zilei de miercuri. Implicarea americana in acest caz este ca urmare a faptului ca actiunile ilegale au fost puse la punct in SUA, iar pentru tranzactiile financiare au fost folosite banci din aceasta tara.
Persoanele retinute la hotelul de lux Baur au Lac vor fi extradate in SUA imediat.
Actiunea politiei s-a desfasurat discret, unele dintre persoanele retinute fiind conduse la masinile autoritatilor fara catuse la maini.
Cei sase erau prezenti la Zurich pentru a lua parte la Congresul FIFA, programat vineri, in cadrul caruia vor avea loc alegeri pentru presedintia forului condus de Joseph Blatter.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007650 (s)