News Flash:

S-a identificat un nou organ in corpul uman care joaca un rol fundamental in raspandirea cancerului

29 Martie 2018
909 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer

Este cel mai probabil stirea anului din lumea stiintifica. Cercetatorii au identificat un organ nou in corpul uman care contribuie la modul in care se realizeaza raspandirea cancerului.

Raspandirea cancerului poate fi inteleasa de noul organ, denumit interstitium
Este vorba despre un organ care absoarbe socul asupra tesutului vital si care poate sa ne ajute sa intelegem mai bine raspandirea cancerului.

Este vorba de niste compartimente cu lichid care se gasesc in tot corpul, sub piele. Aceste compartimente se numesc „interstitium”, noteaza publicatia Live Science.

Aceste organe se afla in jurul tractului digestiv, in jurul plamanilor, vaselor de sange si a muschilor. Astfel se creeaza un fel de retea de proteine flexibile.

Cercetatorii credeau multa vreme ca e doar un perete format din colagen, insa s-a descoperit ca se stiau lucruri gresite despre functiile acestui organ.

Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicina din New York a descris organul drept „o autostrada deschisa cu compartimente umplute cu lichid”.

Motivul pentru care acest organ a fost descoperit abia acum este pentru ca nu a fost vizibil la microsop.

Prin taierea acestuia in bucati mici, s-a putut verifica rolul adevarat al acestui organ. Se crede ca ni se va oferi informatii vitale despre cancer.

Probele de tesut au fost testate prin tratarea cu diferite chimicale ce urmeaza a fi analizate la microscop.

Descoperirea s-a facut cu o metoda inovativa de examinare microscopica a tesutului viu de pe o persoana.

Rolul interstitium-ului este unul clar pentru oamenii de stiinta. Acesta protejeaza organele si absoarbe socul in caz de probleme la nivelul tesutului.

De-a lungul timpului s-au facut o serie de cercetari care sa explice modul in care functioneaza corpul uman cand celulele canceroase se dezvolta rapid.

Inca nu se stie exact ce anume declanseaza cancerul si nu exista un tratament definitiv care sa asigure vindecarea de aceasta afectiune grava.


raspandirea cancerului neil theise patologie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005186 (s)