News Flash:

„Rugaciunea aceasta nu este o simpla arma impotriva diavolului. Fiti atenti! Este arma nucleara!” Spune-o oriunde ai fi si niciun rau nu se va lipi de tine

31 Mai 2018
937 Vizualizari | 0 Comentarii
rugaciune puternica

Rugaciunea Lui Iisus trebuie sa fie rostita in felul urmator: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma”.
Daca stai, sezi, mananci, calatoresti ori faci altceva - rosteste intotdeauna aceasta rugaciune cu straduinta indemnandu-te catre ea, pentru ca ea nimiceste vrajmasii nevazuti, precum ostasul nimiceste dusmanii cu sulita.
Intipareste-o si in gandul tau, nu te rusina s-o spui orisiunde te vei afla, iar cand limba si gura vor obosi, atunci roaga-te numai in gand. De la rostirea indelungata a rugaciunii cu limba se naste rugaciunea cu mintea, iar de la ea si cea a inimii.


Rugaciunea singura te va invata sa te rogi. Sa ne rugam cum putem si cat mai mult si vazand Dumnezeu ravna noastra ne va ajuta sa dobandim rugaciunea cea adevarata.
Care este cel mai bun dascal al rugaciunii?
Parintele Cleopa Ilie: Este insasi sfanta rugaciune, dupa cum spune Sfantul Macarie cel Mare: „Eu stiu ca nu stii sa te rogi, dar roaga-te cum poti si cat mai des si rugaciunea singura te va invata sa te rogi”. Deci, sa ne rugam cum putem si cat mai mult si vazand Dumnezeu ravna noastra ne va ajuta sa dobandim rugaciunea cea adevarata a inimii si darul lacrimilor.
„Rugaciunea inimii nu este o simpla arma impotriva diavolului. Fiti atenti! Este arma nucleara!”
Gheronda Nikon, Staret al Chiliei „Sfantul Spiridon”, Nea Skiti, Sfantul Munte Athos - „Noi spunem: Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma! Milostenie cine cere? Un cersetor. Cu alte cuvinte te smeresti! L-ai ars pe diavol! De aceea noi staruim in rugaciunea inimii. Nu are nici o valoare daca ne facem semnul Sfintei Cruci, iar noi avem inlauntrul inimii noastre pe diavol. Nu ne mantuieste, este nefolositor. Important este sa avem in mintea noastra numele Lui Hristos. Este arma nucleara, iar aceasta o veti vedea in practica.”

Gheronda, rugaciunea inimi inlatura fiecare gand, daca-ti faci semnul Sfintei Cruci si spui rugaciunea aceasta din tot sufletul? Le risipeste pe toate?
Gheron Nikon: Da, depinde. Ca este o arma, pot zice ca nu este o simpla arma. „Doamne Iisus Hristoase, miluieste-ma” nu este o simpla arma impotriva diavolului. Fiti atenti, ca este arma nucleara! Zguduie pe diavol, il face sa dispara. Este o rugaciune puternica, concentrata, inspaimantatoare. In cadrul ei sunt cuprinse toate rugaciunile. Stiti de ce?
Spune Sfanta Scriptura ca atunci cand va fi a doua venire a lui Hristos se va arata pe cer numele lui Hristos, in prezenta Caruia tot genunchiul are sa se plece, al celor pamantesti si al celor ceresti. Acesta este o taina, numele lui Hristos. Vor ingenunchea in fata numelui si cei de dedesubturile pamantului. Diavolii se vor pleca in fata acestui nume.

Spune iarasi Apostolul Pavel: „Nu exista alt nume prin care ne vom mantui”, iar noi ce facem? Rostim acest nume. Spunem: „Doamne Iisuse Hristoase, numele Tau numim, alt Dumnezeu afara de Tine nu stim, numele Tau numim!”. Este ceva ce incearca diavolul sa ne forteze sa nu facem. Diavolul nu se teme daca noi credem in Dumnezeu. Fiti atenti la aceasta: Oricata credinta ai, nu te mantuieste, nu te mantuieste daca doar crezi in Dumnezeu. Diavolul este nimicit si noi ne mantuim cand credem ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevarat. Nu avem alt Dumnezeu. Acest lucru este scandalos pentru el. Cum tremura diavolul la auzul numelui lui Hristos! Noi numim pe Hristos Domn, exact ceea ce diavolul incearca sa ne forteze sa nu o facem. De la bun inceput nu vrea sa te gandesti la Hristos. Dupa aceea iti spune: „Te gandesti la El? Gandeste-te la El ca la un mare initiator, ca la o intrupare a lui Budda, ca la un mare scriitor, sau filosof, sau, sau, sau, dar nu ca la Hristos, Fiul lui Dumnezeu!”.

Insa noi spunem: Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma! Milostenie cine cere? Un cersetor. Cu alte cuvinte te smeresti! L-ai ars pe diavol! De aceea noi staruim in rugaciunea inimii. Nu are nici o valoare daca ne facem semnul Sfintei Cruci, iar noi avem inlauntrul inimii noastre pe diavol. Nu ne mantuieste, este nefolositor. Important este sa avem in mintea noastra numele lui Hristos. Este arma nucleara, iar aceasta o veti vedea in practica. Cand veti zice aceasta rugaciune, nimic si nimeni nu va va putea pune piedici. Aceasta rugaciune o putem spune totdeauna si in tot locul. Incepeti si insasi rugaciunea va va invata toate. Cand va veni vremea ispitei, va va „intepa” diavolul si nu va va ramane nimic decat rugaciunea. Acea rugaciune pe care ati pus-o in practica si ati invatat-o!
Surse: Doxologia.ro

preluat de pe ortodoxia


rugaciunea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004322 (s)