News Flash:

Rosti, preparatul elvetian de post cu cartofi, ceapa si ciuperci

20 Aprilie 2016
1711 Vizualizari | 0 Comentarii
rosti
Rosti este un preparat elvetian cu cartoficeapa si ciuperci. Este un fel de mancare extrem de consumat in o mare parte din Europa. Este de post si extrem de gustos. Pentru preparare, aveti nevoie de:

- 5 linguri de ulei de masline;

- 500 g de cartofi dulci, curatati, taiat si dati pe razatoare;

- 1 ceapa medie, taiata fin;

- 250g ciuperci champignon, taiate fin;

- 2 catei de usturoi dati pe razatoare;

- 1 lingurita de cimbru;

- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:

1. Pune cartofii dati pe razatoare intr-un vas termorezistent, apoi gateste-i la microunde la temperatura mare pana se inmoaie, dar raman putin crocanti (circa 5 minute).

2. Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie, peste foc mare. Adauga ceapa si ciupercile, apoi lasa-le la facut amestecand din cand in cand, pana incep sa se patrunda (circa 8 minute). Adauga usturoiul si cimbrul la acestea si amesteca de cat mai multe ori, pentru a distribui aroma in mod egal, circa 30 de secunde. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si pune compozitia intr-un castron.
3. Incinge 2 linguri de ulei vegetal in alta tigaie, adauga jumatate din cartofi si preseaza-i pe fundul tigaii, apoi asezoneaza-i cu sare si piper. Adauga mixul de ceapa si ciuperci peste ei, apoi adauga restul cartofilor si preseaza totul din nou, formand un disc plat, nivelat. 

4. Se lasa la prajit pe prima parte circa 7 minute, pana cand cartofii devin aurii si crocanti. Apoi se scoate cu grija preparatul pe o farfurie, se pune o farfurie peste el si se intoarce, astfel incat partea nefacuta sa fie acum in jos. Se mai incing doua linguri de ulei in tigaie, apoi se pune preparatul la facut tot atatea minute ca prima data. 

rosti preparat elvetian cartofi ceapa ciuperci post
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005308 (s)