News Flash:

Romania actioneaza ca si cum ar fi deja membra a zonei Schengen, afirma Iohannis

9 Iulie 2015
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus iohanis2
Romania actioneaza ca si cum ar fi deja membra a zonei Schengen si va face toti pasii necesari pentru a se ajunge la o "solutie pozitiva la nivel politic" din partea unor state, afirma presedintele Klaus Iohannis intr-un interviu pentru The European Times.
Intrebat ce trebuie sa faca Romania pentru a fi acceptata in zona Schengen, Klaus Iohannis spune ca au fost indeplinite de mai multi ani criteriile tehnice de aderare la Schengen, insa "au existat decizii politice ale unor state care au condus la amanarea aderarii".
"Vom continua sa facem toti pasii necesari pentru a ajunge la o solutie pozitiva la nivel politic", subliniaza presedintele roman, adaugand ca "Romania actioneaza ca si cum ar face deja parte din zona Schengen".
"Rezultatele bune inregistrate in lupta impotriva terorismului, de exemplu, atesta faptul ca suntem parteneri de incredere, iar comportamentul nostru este conform statutului de stat Schengen", mai spune Iohannis.
Intrebat care sunt principalele prioritati si obiective ale mandatului sau, presedintele subliniaza ca obiectivele cu care a castigat increderea romanilor sunt pe termen lung, iar "atunci cand vor fi atinse, vor avea efecte profunde asupra societatii".
"Aceste obiective se refera in mod semnificativ la schimbarea mentalitatilor si a felului in care este exercitata puterea. Traim intr-o perioada in care este necesar ca politicienii sa se reconecteze cu alegatorii si sa actioneze ca reprezentanti ai intereselor comunitatilor acestora, nu ale propriilor comunitati. Aceste obiective nu pot fi atinse peste noapte", mai spune Klaus Iohannis, adaugand ca "schimbarile au loc treptat".
El a mai spus ca a decis ca in primele sase-sapte luni de mandat sa se implice, prin mediere si negocieri cu partidele politice, in elaborarea si imbunatatirea legislatiei electrorale: "Fara o noua baza, mai solida, nu ne putem astepta la alte rezultate decat cele la care suntem martori acum".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004723 (s)