News Flash:

Robu vrea parcare mare exact in Piata 700, langa cea de la Finante

22 Iulie 2019
1674 Vizualizari | 0 Comentarii

Weekend plin pe Facebook pentru primarul Nicolae Robu, care a anuntat, printr-un nou sondaj pe reteaua de socializare, ca vrea sa rada Piata 700 si sa amenajeze o parcare mare acolo. La doi pasi de parcarea de la Finante si cu posibilitatea ca piata sa fie refacuta.

Robu a lansat, sambata seara, sondajul nr. 60 din acest an. Recunoaste ca in sapte ani de cand ocupa fotoliul de primar nu a reusit sa amenajeze o parcare mare in zona centrala a orasului si ii anunta pe prietenii virtuali ca i-a venit o noua idee: sa faca o parcare mare in Piata 700.

„In pofida prioritatii acordate de noi realizarii de parcari in zona centrala, nu am reusit sa facem niciuna, din lipsa de teren. Ati fost de acord, recent, cu o parcare langa penitenciar, dar realizarea ei presupune un acord cu UVT si se pare ca nu sunt sanse sa se ajunga la el. O alta locatie buna ar fi, consider eu, Piata 700. Ea ar oferi peste 1.000 de locuri si ar fi la mai putin de 600 m de cele 3 piete centrale: Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Unirii”, a scris Robu, pe Facebook, oferind doua variante de raspuns: „Ar fi super, va sustinem!” si „Altceva trebuie facut acolo”.

In aprilie 2018, edilul-sef anunta ca, „in scurt timp”, Primaria Timisoara va lansa un concurs de solutii pentru valorificarea Pietei 700, plecand de la un proiect vechi de zece ani gandit de arhitectii Gaivoronschi si Andreescu si lasat sa se prafuiasca in sertarele birourilor din primarie.

In Piata 700 mai exista o parcare privata, care a fost ridicata acum cativa ani in regim public-privat de fosta ADP, societatea primariei (Societatea de Drumuri Municipale – n.r.), in parteneriat cu firma Constructim. SDM ar fi trebuit sa primeasca 25% din profit, insa parcarea a stat mai mult goala decat plina in primii ani. La sfarsitul anului 2017, parcarea de la Finante a fost vanduta cu aproape 4 milioane de euro companiei belgiene Interparking, care anunta ca va colabora cu SDM si Primaria Timisoara pentru a ridica noi parcari in Timisoara.

Tot la cativa pasi de Piata 700 mai exista si parcarea Consiliului Judetean Timis, pe str. Sf. Ioan. Cu un numar mic de locuri insa. Planurile CJ sunt ca acolo sa fie amenajata o parcare supraterana, cu sase sau sapte etaje, tot printr-un parteneriat public-privat.

Va reamintim, Primaria Timisoara asteapta si o sentinta cu privire la parcarea privata de langa Parcul Civic, din spatele Bega, pentru care se judeca cu firma Bega Turism. Procesul va fi rejudecat de Curtea de Apel Timisoara, au decis magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Recent, SDM a primit de la primarie parcarea de langa Hotel Central, pe care ar vrea sa o transforme in parcare subterana. Santierul de langa Castelul Huniade ar urma sa fie deschis in cateva luni, tot in regim public-privat, spunea Robu ca a fost asigurat de directorul SDM.

Printre altele, SDM lucreaza de mai bine de un an, in colaborare cu un proiectant din Cluj, la proiecte pentru parcari etajate in cartiere.

In ultimii sapte ani, primarul Timisoarei le-a promis cate-n luna si stele soferilor din Timisoara, dar pana la urma a aflat ca municipalitatea n-are terenuri in zona centrala sa ridice o parcare mare. Tot ce a reusit sa faca a fost sa desfiinteze sute de locuri de parcare din zona centrala, odata cu transformarea mai multor strazi in artere pietonale. De la Smart Parking pe verticala, la parcare sub Parcul Civic, la parcare sub Parcul Rozelor, la parcare sub Parcul Botanic, la parcare in locul fostei popote militare, la parcare sub Bd. I.C. Bratianu, langa Spitalul de Copii, toate i-au trecut prin cap lui Nicolae Robu. Si toate au ramas la stadiul de idei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008015 (s)