News Flash:

Presedintele USR, Dan Barna, explica ce se va intampla daca si USR si PLUS vor propune candidati la Primaria Timisoara

16 Iulie 2019
690 Vizualizari | 0 Comentarii

Sambata, USR Timisoara isi va alege candidatul pentru Primaria Timisoara, in competitia interna intrand patru pretendenti. In acelasi timp, si colegii de alianta de la PLUS si-au anuntat intentia de a avea un candidat la functia ocupata in prezent de Nicolae Robu. Prezent, marti, la Timisoara, presedintele USR, Dan Barna, a explicat ce se va intampla in aceste situatii, pentru ca Alianta USR+PLUS sa vina cu acelasi candidat in 2020.

In competitia interna USR s-au inscris patru candidati: Nicu Falcoi, Aida Szilagyi, Dominic Fritz si Alexandru Cadar. Sambata, unul dintre cei patru va deveni candidatul oficial al USR la Primaria Timisoara, prin votul tuturor membrilor filialei USR Timisoara. Prezent, marti, la Timisoara pentru a asista la dezbaterea finala dintre cei patru candidati, presedintele USR, Dan Barna, a explicat ce se va intampla daca si PLUS va propune un candidat la functia de primar al Timisoarei.

„In momentul de fata avem discutii cu colegii de la PLUS pentru forma finala a protocolului aliantei. Si variantele la care lucram in momentul de fata tin de primaries (alegeri in interiorul aliantei – n.r.), unde vedem pe plan local care candidat are mai mare credibilitate, fie vom avea sondaje judetene acolo unde se impun”, a spus Dan Barna, raspunzand unei intrebari adresate de tion.ro

Evident, in cazul localitatilor unde cele doua formatiuni politice vor sustine un singur candidat din start, aceste teste nu vor mai fi necesare.

Intrebat daca nu cumva alegerile in cadrul filialelor reunite nu vor avantaja USR, avand in vedere ca, fata de PLUS, are o structura de partid mult mai bine pusa la punct, precum si mai multi membri, Barna a raspuns:

 „Obiectivul este sa alegem candidatul cel mai bine privit in comunitate. Si atunci ne gandim chiar si la primaries deschise, in care simpatizantii sa se poata inscrie, sa nu fie un concurs intre care partid are mai multi membri. Chiar sa avem candidatul cu cele mai mari sanse. Analizam mai multe variante tocmai pentru a elimina abordarea concurentiala.”

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005311 (s)