News Flash:

Risc crescut de inundatii in mai multe bazine hidragrafice din Timis si Caras-Severin

26 Februarie 2015
1542 Vizualizari | 1 Comentarii
Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Dambovita si Prahova, unde incepand din noaptea de miercuri spre joi si pana vineri dupa-amiaza se pot produce inundatii locale.
Potrivit avertizarii cod galben emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de joi, ora 03.00, pana vineri, ora 16.00, pe raurile mici din cele 11 judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale.
Astfel, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu superior si mijlociu, in amonte de Podari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), afluentii Oltului inferior (din judetele Valcea, Dolj, Olt si Arges), Arges superior (judetele Arges si Dambovita) si Prahova (judetul Prahova).
Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile din judetele Caras-Severin, Gorj, Dolj si Mehedinti, a precizat INHGA.
Potrivit unei informari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), de miercuri, ora 20.00, pana joi, la ora 12.00, va ploua in majoritatea regiunilor, iar in Oltenia si in zona deluroasa si montana a Banatului si Munteniei, cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 15 - 20 de litri pe metru patrat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006510 (s)