News Flash:

Ridzi: Nu am urmarit sa imi fac publicitate. S-a dorit aducerea lui Ilie Nastase, dar a refuzat

9 Februarie 2015
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a spus la ICCJ, luni, ca institutia pe care a condus-o a vrut sa il aduca pe Ilie Nastase sau alte personalitati sa promoveze evenimentelor organizate de Ziua Tineretului in 2009, dar dupa refuzul acestora, a aparut ea in clipul TV.
Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a continuat, luni, discutiile in dosarul de coruptie al fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi, aflat in faza apelurilor, dupa ce prima instanta i-a condamnat la pedepse cu executare sau suspendare pe toti inculpatii din dosar.
Monica Iacob Ridzi si alti inculpati au vrut sa dea un supliment de declaratie, in care sa prezinte detalii care nu au fost cunoscute pana acum.
Fostul ministru al Tineretului si Sportului le-a spus judecatorilor ca cei din institutia pe care o conducea au incercat sa aduca o personalitate sa promoveze evenimentelor organizate de Ziua Tineretului in 2009, "insa nu au reusit". Ridzi a precizat ca nu este reala afirmatia ca ea a organizat Ziua Tineretului pentru a-si promova imaginea ca parlamentar.
"Printre cei solicitati s-a numarat si Ilie Nastase, care a refuzat. Atunci s-a luat decizia ca in respectivul clip de promovare sa apar eu, iar asta nu are nicio legatura cu faptul ca eu as fi vrut sa-mi fac publicitate", a adaugat fostul ministru.
Monica Iacob Ridzi a mai spus ca a delegat toate atributiile celorlalte persoane competente din Ministerul Tineretului si Sportului, in baza regulamentului de organizare a evenimentului, dar si a ordinelor de ministru.
"Am fost convinsa ca singura modalitate de cheltuire a banilor publici in legatura cu organizarea evenimentelor de la 2 Mai a fost externalizarea lor. Nu am cunoscut firmele si nici pe administratorii lor, acest lucru rezulta si declaratia acestora. Ei o cunosteau pe Ioana Varsta. Toate eventualele neregularitati in legatura cu organizarea evenimentelor si procedura de achizitie apartine exclusiv subordonatilor din minister, inclusiv celorlalti inculpati din minister", a aratat Ridzi.
Si Paul Diaconu, fost director al Directiei Generale Economice si Resurse Umane din MTS, in perioada martie - septembrie 2009, a anuntat instanta ca vrea sa faca un supliment de declaratie in dosar, pentru a aduce mai multe lamuriri in apararea sa privind acuzatiile care ii sunt aduse de catre procurori.
Dupa ce vor da declaratii toti inculpatii din dosar care au dorit sa faca precizari, instanta va lua in discutie si pledoariile finale ale apararii si acuzarii, urmand sa ramana in pronuntare in acest caz si sa anunte data la care va da solutia definitiva.
Paul Diaconu declara, la termenul din 12 ianuarie, ca fostul ministru Monica Iacob Ridzi i-a spus ca organizarea evenimentelor pentru Ziua Tineretului din 2009 este o chestiune politic asumata. Diaconu a recunoscut atunci ca a gresit si a pus actiunile sale pe seama indemnurilor si asigurarilor date de fostul ministru.
Tot atunci, fosta consiliera a lui Ridzi, Ioana Elena Varsta, spunea ca "logica organizarii unui eveniment atat de amplu era faptul ca era vorba despre un minister nou infiintat, care dorea sa marcheze acest lucru, sa aiba vizibilitate".
"Nu am avut niciodata reprezentarea ca s-ar produce vreo ilegalitate. Nu am avut nicio initiativa in legatura cu procedura de achizitie publica si niciunul dintre documentele intocmite in aceasta procedura nu a trecut pe la mine. Sunt acuzata de falsificarea unor documente, dar eu nu le-am vazut decat la prezentarea materialului de urmarire penala", a sustinut fosta consiliera, care a mai spus ca nu a avut niciun beneficiu de pe urma organizarii acestui proiect si nu si-a imaginat ca "a ajuta o institutie publica, prin firma pe care o conducea este la fel de penal cu a primi bani de la aceasta".
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnata, in 27 ianuarie 2014, de ICCJ, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului.
Aceeasi pedeapsa a fost dispusa, tot pentru abuz in serviciu, pentru Ioana Varsta, in timp ce Paul Diaconu a primit doi ani si jumatate de inchisoare cu executare.
Alti sase angajati ai ministerului au primit pedepse cu suspendare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004869 (s)