News Flash:

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014: Situatia pe judete dupa solutionarea contestatiilor.

11 Iulie 2014
1561 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Educatiei Nationale a centralizat, vineri, REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014, inregistrate dupa solutionarea contestatiilor, in sesiunea iunie-iulie 2014 a examenului de bacalaureat.
Arad
Un numar de 36 de candidati la examenul de bacalaureat din Arad au fost declarati promovati dupa reevaluarea lucrarilor, in timp ce un candidat nemultumit de nota 9.50 la Matematica a primit 10.00, in urma solutionarii contestatiilor promovabilitatea crescand cu un punct procentual, la 51,88 %.
Potrivit rezultatelor finale publicate, vineri, de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad, dintre cele 662 contestatii depuse dupa probele examenului de bacalaureat, 180 au fost admise, iar 36 de candidati declarati initial respinsi au primit note suficient de mari incat sa obtina media 6.00 si sa fie declarati promovati, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, procentul final de promovabilitate la sesiunea de vara a bacalaureatului este de 51,88, fata de 50,66 inainte de solutionarea contestatiilor.
Printre cei care formulasera contestatii in aceasta sesiune se numara si candidati cu note foarte mari. Un candidat de la Colegiul Economic Arad nu a fost multumit de nota 9.50 obtinuta la Matematica, iar dupa reevaluare a primit 10.00.
La Limba romana, mai multi candidati cu note peste 8.00 au cerut reevaluarea lucrarilor, iar notele primite in final au fost peste 9.00, in cazul unuia dintre ei nota crescand de la 8.30 la 9.60. Si la Geografie, un candidat cu nota 9.00 a fost nemultumit, iar dupa recorectare a primit 9.55.
Printre contestatiile admise au fost si ale unor candidati care au primit, in cele din urma, note mai mici. Un absolvent de liceu obtinuse 2.50 la Fizica, dar dupa recorectare a primit 1.20, adica jumatate din nota initiala.
Chiar si dupa contestatii, promovabilitatea ramane zero la doua licee din Arad, respectiv Liceul Tehnologic de Transporturi Auto "H.Coanda" si Liceul UCECOM "Spiru Haret". Niciun candidat de la cele doua scoli nu a obtinut media 6.00.
In judet au fost inscrisi la bacalaureat 3.353 de absolventi de liceu, iar prezenti la toate probele au fost 2.858. Iin timpul probelor au fost eliminati patru candidati, fie pentru ca au fost prinsi cu fituici de pe care copiau, fie pentru ca aveau telefoane asupra lor sau chiar tehnologie mai performanta, cum ar fi un pix cu o camera video incorporata, gasita asupra unui tanar.
Anul trecut, in judetul Arad promovabilitatea dupa contestatii a fost de 50,47 %, fata de 49,58 % inainte de reevaluarea lucrarilor.
Braila
Potrivit inspectorului general adjunct Catalin Stancu, in acest judet au fost depuse 280 de contestatii, dupa recorectarea tezelor lucrarile fiind notate si in plus si in minus, fara a exista diferente mai mici sau mai mari de 1,5.
Astfel, in cazul a 86 de teze notele au crescut, iar pentru 29 de lucrari notele au fost scazute, cele mai multe note fiind modificate la Limba romana si Istorie.
La Limba romana au fost 93 de contestatii, iar dupa recorectarea tezelor 55 de note au ramas neschimbate, 28 au fost notate in plus, iar 10 in minus.
”Corpul profesoral se mobilizeaza tot timpul anului sa faca ore frumoase si sa mobilizeze copiii, nu numai in ultimul an scolar ci incepand din clase foarte mici copiii sunt educati in spiritul muncii si al promovarii corecte a examenelor la care se prezinta. Aceste rezultate nu pot aparea deodata, ele sunt consecinta a multi ani de eforturi a progesorilor, elevilor si parintilor care au inteles ca promovarea se face doar pe criterii de performanta”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, seful ISJ Braila, Iulian Danielescu.
Buzau
Promovabilitatea la bacalaureat a crescut de la 60,66 % la 61,78 la suta.
Potrivit inspectorului scolar general adjunct Geta Burducea, in judet au fost depuse 845 de contestatii, dintre care 518 au fost respinse, iar 327 au fost admise, in sensul ca notele au fost modificate.
Din cele 327 de contestatii admise, 176 de lucrari au primite note mai mari, in timp ce in cazul a 151 de teze notele au scazut fata de cele primite initial.
Conform lui Burducea, recorectarea celor 845 de lucrari nu a adus diferente mai mici sau mai mari de 1,5 puncte. In urma contestatiilor, opt elevi care aveau note foarte mari si care au cerut recorectarea tezelor au primite nota 10.
Cluj
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut in judetul Cluj, dupa solutionarea contestatiilor, cu aproape doua procente, de la 73,91 la suta, la 75,55 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca au fost depuse 1.007 contestatii, din care 550 au fost la Limba romana. Din totalul contastatiilor, 387 au fost admise.
In urma solutionarii contestatiilor, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut in judetul Cluj cu aproape doua procente, de la 73,91 la suta, la 75,55 la suta si nu au aparut medii de 10 in plus.
De asemenea, singurul elev de la Colegiul National ”Emil Racovita”, care picase examenul, a reusit in urma contestatiei sa obtina o medie de trecere, astfel incat aceasta institutie are suta la suta promovabilitate.
In judetul Cluj au sustinut examenul de bacalaureat 4.511 elevi.
Anul trecut, dupa contestatii, promovabilitatea la bacalareat in judetul Cluj a crescut de la 70,99 la suta la 72,21 la suta.
Iasi
Promovabilitatea la bacalaureat a crescut, in judetul Iasi, de la 73,67% la 74,75%, in urma contestatiilor, dupa recorectarea lucrarilor 53 de candidati care obtinusera medii sub 6 promovand examenul, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In judetul Iasi, au fost recorectate 1.288 de teze, iar 361 de note au fost modificate in plus, 119 fiind modificate in minus, promovabilitatea crescand de la 73,67% la 74,75%.
Seful Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Camelia Gavrila, a precizat ca au existat 15 note peste 5 care au scazut sub 5 in urma recorectarilor, in timp ce in cazul a 66 de lucrari notele au crescut peste 5. Cea mai mare diferenta de notare in urma contestatiilor a fost de doua puncte la o teza la Anatomie si Fiziologie.
In urma recorectarii lucrarilor, 53 de candidati care obtinusera medii sub 6 au promovat examenul.
”Ar fi de remarcat faptul ca diferentele dintre prima notare si cea de la contestatii merg de la 0,50 pana la 1,5. A fost o singura situatie cu o diferenta de doua puncte la Anatomie si Fiziologie, situatie care va fi analizata pentru a se stabili daca este o greseala de calcul sau o neatentie in evaluare“, a precizat Camelia Gavrila.
Potrivit acesteia, judetul Iasi este pe locul al treilea la nivel national in ceea ce priveste promovabilitatea la bacalaureat.
”Rezultatul este foarte bun, ne pozitioneaza in top trei pe tara, iar in privinta mediilor de 10 suntem in primul esalon. Pe de alta parte, nu putem sa nu avem luciditatea de a constata ca s-au prezentat aproape 1.000 de candidati mai putini decat numarul de absolventi care ar fi avut dreptatul sa se prezinte. Voi face o analiza sociologica a contextului si sper ca in toamna sa vedem si cati se vor prezenta din promotia curenta la examenul din a doua sesiune si pe baza investigatiei facute de scoli,vom vedea daca ceilalti au mers pe piata muncii sau spre o scoala postliceala“, a adaugat seful Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.
Sibiu
Douazeci de absolventi de liceu au promovat examenul de bacalaureat in judetul Sibiu dupa solutionarea contestatiilor, promovabilitatea crescand de la 69,02 la suta la 69,87 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de reprezentantii Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Sibiu, in urma solutionarii contestatiilor de la examenul de bacalaureat, promovabilitatea a ajuns la 69,87 la suta, fata de 69,02 la suta si s-a schimbat ierarhia colegiilor la nivel judetean.
Astfel, Colegiul National "Samuel von Brukenthal" Sibiu din pozitia a doua a trecut pe prima pozitie cu promovabilitate de 99,15 la suta, Colegiul National "Octavian Goga" Sibiu a trecut pe pozitia a doua cu 99,07 la suta, iar Colegiul National "Gheorghe Lazar" Sibiu se situeaza pe locul trei, cu 97,21 la suta promovabilitate.
Dupa solutionarea contestatiilor, 20 de elevi care initial au avut medii mai mici de sase au promovat examenul.
In judetul Sibiu au fost depuse 518 contestatii, la 23 de materii, cele mai multe, 237, la Limba si literatura romana. Tot la aceasta materie au fost si cele mai multe note marite, respectiv 46.
In total, au fost marite 97 de note si micsorate 75, fara ca elevii carora li s-au micsorat notele sa fie declarati respinsi.
Bacalaureaul a fost sustinut in judetul Sibiu de 2.353 de elevi, 1.644 dintre acestia promovand examenul.
Vrancea
Un numar de 23 de candidati la bacalaureat care obtinusera medii sub 6 au reusit sa promoveze examenul dupa solutionarea contestatiilor, in judetul Vrancea.
Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, Vasilica Zaharia, rata de promovare in acest judet dupa solutionarea celor 668 de contestatii a crescut de la 58,85 la suta la 59,93 la suta, fiind admise 214 contestatii, iar 454 respinse.
Conform sursei citate, 23 de candidati care erau respinsi initial au fost declarati admisi in urma recorectarii lucrarilor si nu au existat situatii in care unii elevi sa fi obtinut initial medii peste 6 si apoi sa fi fost declarati respinsi.
Seful ISJ Vrancea a precizat ca o singura lucrare a fost notata, dupa recorectare, cu o diferenta mai mare de 1,5 puncte. Este vorba despre o lucrare la Biologie a unui elev care era declarat respins, diferenta de notare fiind de 1,6 puncte. Mediafax.ro

arad braila buzau cluj iasi sibiu vrancea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009280 (s)