News Flash:

Ponta: Modificarile la Legea educatiei sunt bune. Pricopie: Tinerii trebuie ajutati pentru bacalaureat

9 Iulie 2014
1172 Vizualizari | 0 Comentarii
Modificarile la Legea educatiei sunt bune si pot fi corectate in Parlament daca "este ceva care a scapat", a declarat premierul Victor Ponta, ministrul de resort aratand, la randul sau, ca Guvernul vrea sa-i ajute pe toti tinerii sa finalizeze studiile si sa promoveze examenul de bacalaureat.
"Ca sa inchidem dezbaterile destul de lungi despre modificarile la Legea educatiei, vreau sa spun ca noi avem o alta conceptie, nu credem ca scoala romaneasca trebuie sa fie o jungla in care doar cei puternici supravietuiesc. Cat mai multi copii care reusesc sa ramana la scoala, care au rezultate, uneori mai proaste, alteori mai bune, care trebuie sa aiba la un moment dat posibilitatea sa dea bacalaureatul, eu cred in aceasta idee, ca trebuie sa fim o societate in care cei mai buni sa fie recompensati, dar si cei mai slabi sa fie ajutati sa fie mai buni", a spus Ponta, in sedinta de guvern.
El a precizat, astfel, ca modificarile la Legea educatiei sunt bune si ca, spre deosebire de vechea lege adoptata prin angajarea raspunderii de catre fostul Guvern, cand Parlamentul nu a putut dezbate schimbarile, aceste noi reguli vor fi discutate si in Parlament, la dezbaterea proiectului de lege privind aprobarea ordonantei de urgenta care introduce modificarile, unde anumite lucruri pot fi indreptate "daca este ceva ce a scapat".
La randul sau, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a afirmat ca, in 2010 si 2011, Guvernul s-a angajat ca va reduce numarul de elevi care parasesc scoala, primind si bani din fondurile structurale pentru tinerii care nu reusesc sa finalizeze studiile si sa promoveze examenul de bacalaureat. Mediafax.ro

bacalaureat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0862 (s) | 22 queries | Mysql time :0.039149 (s)