News Flash:

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Cand se publica pe EDU.RO notele la examenul de Bacalaureat

10 Iulie 2016
1371 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
Absolventii de clasa a XII-a afla primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2016 marti, 12 iulie, iar notele finale vor fi afisate la data de 16 iulie.
Afisarea primelor rezultate al examenului national Bacalaureat 2016 este prevazuta pentru data de 12 iulie (pana la ora 16.00). In aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale la BAC 2016 vor fi facute publice la data de 16 iulie.
Prima etapa a examenului de Bacalaureat 2016 s-a desfasurat in perioada 13-15 iunie, cu evaluarea competentelor linvistice de comunicare in limba romana. In urma datelor publicate de Ministerul Educatiei, peste 81.000 de elevi au obtinut certificatul de utilizator experimentat la aceasta proba, peste 23.000 pe cel de utilizator avansat, in timp ce peste 9.000 au primit certificatul de utilizator mediu.
In saptamana 27 iunie – 1 iulie, candidatii au sustinut proba de evaluare a competentelor lingvistice intr- o limba de circulatie internationala, constand in intelegerea unui text audiat, cu durata de 20 de minute, in cadrul careaia au fost evaluate competentele privind receptarea textului audiat, o proba scrisa cu durata de 120 de minute, in cadrul careia s-au evaluat competentele privind recepratea textului citit si producerea de mesaje scrise si o proba orala, cu durata de 10-15 minute, in cadrul careia au fost evaluate competentele privind producerea de mesaje orale si interactiunea orala.
Examenul de Bacalaureat 2016 a continuat cu proba scrisa la Limba Romana, care a avut loc luni, 4 iulie, cu un subiect care a fost si la sesiunea din anul precedent: “Ulima Noapte de Dragoste, Intaia Noapte de Razboi”.
Dupa proba la Limba Romana, elevii au sustinut, marti, testul de Limba Materna (in cazul minoritatilor nationale).
Miercuri a avut loc proba la matematica, pentru elevii care au urmat cursuri liceale cu profil real. In aceeasi zi, absolventii de profil Uman au sustinut proba la Istorie.
Sesiunea din acest an a exameului de Bacalaureat s-a incheiat vineri, 8 iulie, cu o proba la alegere la una din 10 materii (Geografie, Biologie, Chimie, Fizica, Informatica, Sociologie, Filosofie, Logica, Psihologie sau Economie).
Absolventii de liceu care nu au promovat examenul in aceasta sesiune se pot inscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfasura in perioada august-septembrie, prima proba urmand sa aiba loc la data de 16 august.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008315 (s)