News Flash:

Hackerul roman Guccifer a mintit cand a sustinut ca a "spart" serverul privat de e-mail folosit de Hillary Clinton, spune seful FBI

8 Iulie 2016
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
guccifer
James Comey, directorul FBI, a spus in cadrul unei audieri in Congres ca, in ciuda celor declarate de hackerul roman Guccifer, acesta nu a reusit sa sparga serverul privat de e-mail folosit de Hillary Clinton. Guccifer, pe numele adevarat Marcel Lehel Lazar, a fost arestat in Romania in 2014 si extradat in SUA in martie 2016. Pe 1 septembrie i se va comunica sentinta.
"A recunoscut ca a fost o minciuna", a spus James Comey, seful FBI, intrebat la o audiere in Congres daca Lazar a avut acces la serverul folosit de Hillary Clinton. Comey a mai spus ca au fost "incercari esuate" de accesare a serverului.
Iata discutia dintre senatorul republican de Texas Blake Farenthold si seful FBI.
- Ne puteti confirma faptul ca Guccifer nu a obtinut acces la severuil ei?
- Nu a avut. A recunoscut ca a fost o minciuna.
- Macar acest lucru este pozitiv
Guccifer declara la inceput de mai pentru Fox News ca a spart foarte usor si de mai multe ori serverul personal de email al fostului secretar de stat Hillary Clinton in prima parte a anului 2013. 
“Pentru mine a fost usor… usor pentru mine, usor pentru oricine”, a declarat Marcel Lehel Lazar telefonic din penitenciarul din Virginia in care este tinut. 
Numele romanului a aparut in investigatia federala privind-o pe Hillary Clinton, care ar fi tinut pe serverul ei 2.200 de informatii considerate acum clasificate si alte 22 de nivel “Top Secret”. 
Ca raspuns la cele sustinute de Lazar, echipa lui Clinton a trimis un comunicat in care afirma ca “nu exista absolut nicio baza pentru a crede cele spuse de acest infractor din celula lui. Pe langa faptul ca nu ofera nicio dovada pentru ce sustine, descrierea facuta de el serverului scretarului Clinton este incorecta. Este de neconceput ca ar fi obtinut acces la emailurile ei fara sa le faca publice, la fel ca in cazul celorlalte victime”.
La final de mai Guccifer a pledat vinovat la acuzatiile de furt de identitate si acces neautorizat la computere, a anuntat Departamentul de Justitie al SUA.
Justitia americana a decis acum cateva zile ca Hillary Clinton nu va fi pusa sub acuzare in scandalul legat de faptul ca a trimis e-mail-uri de pe un server privat, comportament caracterizat ca fiind de o "grava neglijenta" de catre seful FBI.
Potrivit avizului politiei federale, "nicio urmarire penala nu se impune", a declarat seful FBI James Comey, care a anuntat finalul acestei anchete ultrasensibile, susceptibila de a afecta sansele lui Clinton in cursa pentru Casa Alba. Candidata a condus departamentul de Stat in perioada 2009 - 2013.
"Chiar daca nu avem vreo dovada ca secretarul Clinton sau colaboratorii sai au avut intentia de a incalca legea privind informatiile clasificate secret, elementele arata ca au dat dovada de o neglijenta extrema", a declarat James Comey.
Unele dintre mailurile trimise de Clinton folosind servere private erau clasificate ca fiind secrete si, teoretic, spioni externi ar fi putut avea acces la ele, a precizat seful FBI.
Surse> PC World, Washington Times

james comey fbi congres hillary clinton guccifer romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006341 (s)