News Flash:

Regele naiului, Gheorghe Zamfir, si-a lansat cartea "Povestile lui Zamfir" la Resita si Bocsa

6 Iunie 2014
1774 Vizualizari | 0 Comentarii
 Regele incontestabil al naiului, Gheorghe Zamfir, cel care a sarbatorit recent 50 de ani de activitate artistica, s-a aflat, joi, la Resita, unde si-a lansat cea mai recenta carte. 
Cunoscut de intreaga lume drept cel mai bun interpret al naiului, Gheorghe Zamfir a vizitat judetul Caras-Severin, ocazie cu care, atat in municipiul Resita, cat si in orasul Bocsa, publicul a avut posibilitatea sa il vada intr-o alta ipostaza, mai putin cunoscuta publicului larg, aceea de scriitor, unul dintre cei mai surprinzatori scriitori contemporani de povesti pentru cei mici. 
Cartea 'Povestile lui Zamfir', aparuta in anul 2013, la Editura Didactica si Pedagogica Bucuresti are ca si eroi animalele din jurul nostru, fie ele salbatice sau domestice si ofera o alta perspectiva asupra naturii inconjuratoare.
'M-as fi asteptat sa vin la un concert al Regelui naiului, Gheorghe Zamfir, la Resita, dupa ce a colindat lumea, insa, nu mi-as fi inchipuit, vreodata, ca in povestirile stiintifico-fantastice, ca voi deveni cititorul unei astfel de carti semnata de Gheorghe Zamfir si ca va trebui sa-i prezint aceasta inedita carte. Gheorghe Zamfir este un om care se descurca extraordinar cu vorbirea, cu cuvintele. In aceasta carte, cu totul si cu totul speciala, este vorba de o lume mirifica. Orice poveste trebuie sa fie miraculoasa, sa contina personaje neasteptate, in cazul nostru, foarte multe animale', a afirmat criticul literar Gheorghe Jurma.
La randul sau, maestrul Gheorghe Zamfir a precizat ca totul in lume este intr-o continua evolutie, iar sunetul are rolul sau primordial, care ne da identitatea. 
'In toate gandirile mele, am ajuns la concluzia ca stejarul se numeste stejar, pentru ca are sunetul lui. Eu ma numesc Gheorghe Zamfir pentru ca am sunetul trupului meu. Practic, noi suntem unitati de masura al unui intreg ce se numeste cosmos si creatia divina. Pamantul are sunetul lui. Pamantul are sunetul sol, a cincea nota din gama, nota sol fiind stalpul tonalitatii, pe care se cladeste tot universul pamantean si tot sunetul terestru. Nu intamplator si naiul mitologic a fost creat cu mii de ani inaintea noastra, in sol major. Este un mister pe care inca nu mi l-am explicat. Am decodat naiul, ca fiind instrumentul care apartine cifrei sapte. Naiul este simbolul terestru', a subliniat maestrul Gheorghe Zamfir. 
Evenimentul a fost sprijinit de Primaria si Consiliul Local Bocsa, Primaria municipiului si Liceul de Arte 'Sabin Pautza' din Resita. AGERPRES

caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040484 (s)