News Flash:

Caravana filmului romanesc - "Cartea si filmul", la Resita

4 Iunie 2014
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
Caravana filmului romanesc - Cartea si filmul' se va opri si la Resita, in perioada 6-8 iunie, dupa ce a strabatut aproape toata tara.
Alaturi de comedii celebre precum 'O noapte furtunoasa', dupa I.L. Caragiale, in regia lui Jean Georgescu, 'Doua loturi', dupa I.L. Caragiale, regia Aurel Miheles si Gheorghe Naghi, 'Titanic vals', dupa Tudor Musatescu, in regia lui Paul Calinescu, si 'Cuibul cu viespi', de Alexandru Kiritescu, in regia lui Horea Popescu, publicul resitean va avea ocazia sa vizioneze un alt film de marca. Este vorba de 'Cel mai iubit dintre pamanteni', cu un scenariu dupa romanul cu acelasi titlu, semnat de Marin Preda. Considerat romanul unei largi confesiuni, 'Cel mai iubit dintre pamanteni' reliefeaza, in acelasi timp, un tulburator punct de vedere asupra societatii socialiste vazute de ochiul unui intelectual, Victor Petrini, un alter-ego al lui Marin Preda. Si, pentru ca filmul clasic romanesc inseamna si intalnirea cu marii actori ai natiei noastre, spectatorii resiteni ii vor putea admira in filme, printre altii, pe celebrii Radu Beligan, Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Stefan Iordache, George Constantin, Mircea Albulescu, Gheorge Dinica, Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Tamara Buciuceanu, in roluri de asemenea celebre. 
Proiectiile vor avea loc la Cinematograful Dacia si, daca timpul o va permite, in Parcul Tricolorului din Resita. La toate proiectiile, intrarea este libera.
MDV Audio Studio, impreuna cu Asociatia CineCultura a organizat, incepand din vara anului 2013, Caravana Filmului Romanesc - Capodopere ale cinematografiei nationale. 
Pana in prezent, caravana a ajuns in orasele: Ploiesti, Constanta, Onesti, Mangalia, Falticeni, Alba Iulia, Gura Humorului si a prezentat, la o calitate audio si video de exceptie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei nationale. Succesul acestui proiect este atestat de prezenta numeroasa a publicului la filmele prezentate, aproximativ 14.500 de spectatori. De asemenea, in octombrie anul trecut, a fost lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV Audio Studio, impreuna cu Asociatia CineCultura il desfasoara, si anume, Caravana Filmului Romanesc - Cartea si Filmul. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0978 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029217 (s)