News Flash:

Rectificare cu scandal! Proiectul a trecut la mustata, Robu spune ca PSD si ALDE sunt dusmanii Timisoarei

4 Decembrie 2018
1027 Vizualizari | 0 Comentarii

Consilierii locali PSD si ALDE sunt considerati dusmanii Timisoarei de catre primarul Nicolae Robu, dupa ce alesii au refuzat sa voteze rectificarea de buget din luna decembrie. Edilul-sef a avut sprijinul unui consilier local PMP, dar si al unuia din partea UDMR pentru aprobarea proiectului de hotarare aflat in discutie inca de saptamana trecuta.

 

Proiectul de rectificare de buget a fost repus la vot luni dupa-amiaza, intr-o sedinta extraordinara, dupa ce a fost „trantit” in timpul unei sedinte de consiliu local „de indata” ce a avut loc saptamana trecuta. Dupa ce activistul civic Cristian Brancovan a spus ca legea cere o dezbatere publica, reprezentantii PMT au pregatit una pentru ziua de luni, dupa care, cateva ore mai tarziu, au repus proiectul la vot.

La sedinta care ar fi trebuit sa tina mai putin de o ora s-a lasat din nou cu discutii in contradictoriu. Liderul consilierilor locali PSD, Dan Idolu, a vrut sa afle exact unde se duc banii si a acuzat Executivul PMT ca foloseste sumele in alte scopuri.

Asa cum tion.ro a explicat deja, rectificarea bugetara avea doua parti. Una facea referire la creditul pe care primaria l-a luat deja pentru Colterm, iar alta la mai multe transferuri de sume de la unele structuri la altele.

Pe scurt, proiectul prevede cateva mutari de sume de la anumite structuri la altele si o dispozitie data de primar pentru acordarea unui imprumut de 101 milioane de lei pe o perioada de 20 de ani pentru asigurarea furnizarii energiei termice in sezonul rece. Creditul a fost deja angajat de primarie, insa era nevoie sa fie inclus si intr-o hotarare de consiliu.

Unele structuri din subordinea primariei au cerut mai multi bani pentru salarii, pentru a putea asigura cheltuielile aferente sectiunii de functionare. De exemplu, Politia Locala a solicitat suplimentarea cheltuielilor de personal cu 2,11 milioane de lei, la fel si Directia Fiscala, cu 1,08 milioane de lei. Se cer suplimentari de fonduri si pentru cheltuielile de personal de la aparatul de specialitate al primarului, cu 1,2 milioane de lei. Se propun si diminuari de la cheltuielile de personal: Teatrul German – 565.000 lei, Medicina Scolara – 3,1 milioane lei, Serviciul Scoli Spitale – 1 milion de lei si altele.

Si Directia Edilitara a cerut mai multi bani, 7 milioane de lei, pentru suplimentarea prevederilor bugetare pentru subventii transport in comun. Biroul Salubrizare din primarie a cerut 500.000 lei pentru cheltuieli cu salubrizarea si deszapezirea.

    „Proiectul cuprinde doua parti. Una prin care se valideaza dispozitia primarului referitoare la un imprumut din Trezoreria statului aprobat de CL inainte de a depune cererea de imprumut, aprobat ulterior de Ministerul Finantelor si care face obiectul unei conventii de imprumut semnata intre primarie si MF. Acesti bani au fost si virati in conturile noastre si noi i-am dat mai departe la Colterm pe baza dispozitiei primarului de rectificare a bugetului. Legea prevede acesti pasi, i-am parcurs, iar tot conform legii se impune validarea dispozitiei primarului. Suma de 101 milioane lei este dedicata exclusiv acoperirii cheltuielilor Colterm pentru furnizarea agentului termic pentru perioada de toamna-iarna din 2018 si iarna si in continuare cat o sa fie frig 2019. Banii nu pot fi folositi in niciun alt scop, nici macar pentru investitii”, a explicat primarul Nicolae Robu, in timpul dezbaterii publice care a avut loc luni la pranz.

Cat despre transferurile de sume intre structurile din primarie, edilul-sef spune ca era nevoie de echilibrarea de buget pentru ca angajatii PMT si ai structurilor din subordine sa-si poata primi salariile.

    „Pe parcursul anului unele posturi se vacanteaza, altele se ocupa. In plus, pe parcursul anului, un numar de angajati intra in concedii medicale, altii concedii fara plata, toate acestea sunt motive curente pentru care prevederile de la inceput de an nu se implinesc exact la final de an. Si atunci se fac ajustari. In acest an, in mod specific au fost niste modificari legislative care poate nu au fost suficient de bine punctate, ele au fost mentionate. Nu au putut fi luate in considerare, pentru ca ele produceau impact abia ulterior, cand s-a adoptat bugetul. Bugetul pe 2018 a fost adoptat prin HCL in 23 februarie 2018. Au fost modificari care au intervenit pana prin aprilie. Acum, cand tragem linia, la ultima plata salariala pe care o avem de facut se constata ca la Directia de Asistenta Sociala sunt prevederi bugetare in sume mari, de milioane, care nu s-au putut executa pe motiv ca de la bugetul de stat nu s-au virat banii pentru cei care asista persoanele cu dizabilitati, persoanele aflate in dificultate”, a completat Robu.

La sedinta extraordinara de luni dupa-amiaza s-a discutat zeci de minute pe marginea proiectului de hotarare. Liderul alesilor PSD, Dan Idolu, a avut neclaritati cu privire la sumele care apar in rectificare.

    „Nu a inteles toata lumea, din moment ce a cazut la vot. Din cei care au fost aici nu ati obtinut majoritatea (n.r. saptamana trecuta). Nu se poate sa fim inselati si tradati, noi, consilierii locali, sa ni se prezinte un proiect de hotarare in care in raportul de specialitate se vorbeste despre altceva. Responsabilii care au facut aceste documente trebuie sa plateasca. Daca se vota joi, nu se plateau salariile la oamenii din aparatul propriu, nu se plateau salariile la Politia Locala, pentru ca proiectul se referea la altceva”, a atras atentia Idolu.

In proiectul de saptamana trecuta s-au strecurat intr-adevar si erori. De exemplu, scria ca Directia Edilitara solicita 7.000 de lei pentru subventiile STPT, insa solicitarea este de 7 milioane de lei, nu de 7.000 de lei.

dezbatere foto insert text
In cele din urma proiectul a trecut, insa dupa un schimb de replici destul de dur intre primarul Nicolae Robu si consilierul PSD Daniel Idolu. Rectificarea a fost adoptata cu 14 voturi, la limita, dupa votul dat de consilierul local PMP Raluca Popescu. Saptamana trecuta „a picat” cu 13 voturi.

La scurt timp dupa sedinta de consiliu local, primarul Nicolae Robu a postat pe Facebook un mesaj destul de dur la adresa consilierilor locali PSD si ALDE. Edilul-sef ii face dusmani si spune ca sunt, din nou, impotriva Timisoarei.

    „PSD + ALDE a incercat pentru a doua oara sa boicoteze aceasta rectificare si nu a reusit numai pentru ca, alaturi de consilierii locali PNL si UDMR, a votat si d-soara consilier local PMP Raluca Popescu! Mii de multumiri, d-soara Raluca Popescu, in numele timisorenilor celor multi si in nume personal! Prin votul dv, ati facut posibil ca cele 60.000 de familii abonate la Colerm sa poata sa nu aiba probleme cu caldura si apa calda in aceasta iarna si, de asemenea, ca pensionarii, elevii si studentii sa poata beneficia in continuare de subventie pe mijloacele de transport in comun! Rusine, PSD + ALDE, dusmanii Timisoarei, dusmanii abonatilor Colterm, dusmanii pensionarilor, elevilor si studentilor Timisoarei! NU MAI VOTATI PSD SI ALDE, stimati timisoreni, nu va mai lasati amagiti de vorbele lor frumoase, de promisiunile lor! Dincolo de vorbe, sunt faptele! Iar faptele arata ca ei vor raul Timisoarei ca oras si al dv ca cetateni! Asta fac acesti oameni dupa ce se vad cu votul dvs. luat! Noi mergem inainte loiali dvs. si contam ca ne sunteti si pe viitor alaturi, in tot ce pentru dvs. facem in orasul nostru drag”, a scris Robu pe reteaua de socializare.

Edilul-sef i-a indemnat pe prietenii lui virtuali sa dea Like daca ii sunt alaturi in „luptele pentru Timisoara” si sa posteze „Eu sunt cu PSD, orice ati spune dvs.” daca nu sunt alaturi de el. In ambele cazuri, ii roaga sa dea Share.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004665 (s)