News Flash:

Razii de amploare in mai multe orase din tara dupa ce o firma din Timisoara a vandut artificii periculoase

27 Decembrie 2015
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
petarde
Descinderi simultane in Timisoara, Bucuresti si 21 de judete, dupa ce politistii de la Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cu ajutorul SRI, au descoperit o firma cu sediul in Timisoara care vindea oricui platea artificii deosebit de periculoase, destinate doar pirotehnicienilor.
In total, 50 de descinderi au loc la ora publicarii acestei stiri in Bucuresti si 22 de judete din tara, printre care si Timis. Vizata este, de fapt, o firma cu sediul in Timisoara, care vindea oricui articole pirotehnice destinate doar pirotehnicienilor autorizati.
„Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.P.J. Timis, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice si comercializare catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni. In fapt, incepand cu luna iunie a.c., reprezentantii unei societati comerciale cu sediul in municipiul Timisoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la detinere persoanelor fizice neautorizate si destinate folosirii exclusiv de catre pirotehnicieni”, se arata intr-un comunicat transmis de IPJ Timis.
Celelalte judete in care se efectueaza perchezitii sunt: Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Valcea si Vaslui.
Mai exact, sustin anchetatorii articolele pirotehnice putea fi comandate de oricine, iar firma din Timisoara le trimitea prin curierat, pentru a evita eventualele controale ale autoritatilor.
„Politistii vor pune in executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de politie pe raza carora se efectueaza perchezitii. Activitatile beneficiaza de sprijinul de specialitate al S.R.I. si al D.I.P.I.”, mai arata cei de la IPJ Timis.

ipj timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006387 (s)