News Flash:

PSD a convocat astazi Comitetul Executiv pentru Liviu Dragnea. Liderii partidului si-au anuntat sustinerea dupa decizia de condamnare

22 Iunie 2018
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea conf

Comitetul Executiv al PSD se reuneste, vineri, dupa decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.
CEx al PSD a fost convocat, in sedinta de vineri, la Palatul Parlamentului, incepand cu ora 16.00.

Magistratii instantei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in procesul angajarilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care e acuzat de instigare la abuz in serviciu. Decizia nu e definitiva.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de inchisoare, primita de Liviu Dragnea in dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.
Organizatiile PSD au transmis mesaje de sustinere pentru Liviu Dragnea, dupa anuntul deciziei de condamnare la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in procesul angajarilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care e acuzat de instigare la abuz in serviciu. Decizia nu e definitiva.

Premierul Viorica Dancila a afirmat, joi seara, ca decizia instantei supreme prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, arata ca legea este in Romania inca sub influenta arbitrariului.

"Decizia instantei de judecata in cazul presedintelui PSD ne arata ca modul in care in Romania se aplica legea este inca sub influenta arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o fapta prevazuta de un articol pentru care exista deja o decizie a CCR ca trebuie modificat pentru a fi in acord cu regulile Constitutiei. Intr-un stat democratic, incertitudinile nu au ce cauta in infaptuirea actului de justitie, iar atat timp cat exista decizii ale CCR pe care unii judecatori le accepta, altii nu, nu ne putem gandi decat ca aceasta hotarare de condamnare nu se va mentine si dupa recursul din apel. Cred cu tarie in nevinovatia presedintelui PSD si il asigur de toata sustinerea mea la conducerea partidului si a Camerei Deputatilor – aceasta este singura atitudine corecta pentru respectarea prezumtiei de nevinovatie, asa cum ne cere Comisia Europeana, prin Directiva 2016/343." a declarat premierul Viorica Dancila, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, a reactionat dupa condamnarea lui Liviu Dragnea, precizand ca ramane un om de echipa si ca orice roman trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie, pana la o decizie definitiva.

"Partidul trece prin momente dificile. Asa cum am facut si in alte momente grele, eu si colegii mei vom lua cele mai bune decizii. Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor, isi va duce la capat mandatul incredintat de romani si va pune in aplicare Programul de Guvernare. De prezumtia de nevinovatie trebuie sa beneficieze orice roman, pana la o decizie definitiva. In ciuda tuturor presiunilor, PSD va merge inainte pentru ca avem o datorie fata de toti romanii. Deciziile trebuie sa le luam noi, in interiorul partidului, si nu sa fie fortate din exterior. Am fost si raman un om de echipa. Acum se simte miros de “sange politic”. Unii, din afara echipei noastre, si care in mod evident ne sunt adversari, isi vor intensifica atacurile si ne vor lovi. Vor incerca sa profite politic. Depinde doar de noi cum vom sti sa gestionam acest moment : cu gandul la cei care ne-au votat sa aducem o viata mai buna romanilor si constienti de datoria noastra fata de echipa careia ii datoram onestitate, solidaritate, calm. Niciodata nu voi vorbi din afara unei echipe in care am intrat de bunavoie. Ar fi un gest de lasitate. Stiam de la inceput ca vor fi momente de succes in politica, dar si ore care ne vor testa caracterul", a transmis Gabriela Firea.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca social-democratii vor fi alaturi de liderul PSD, dupa decizia instantei supreme de condamnare la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru ca "nu sangereaza numai Liviu Dragnea, sangereaza partidul in aceasta perioada".

"Eu sper ca lui Liviu Dragnea nu i se inmoaie genunchii, asa cum a fost cu un premier care a demisionat din functie, lasand partidul in off-side. Cred ca si noi suntem de vina pentru ca Parlamentul ar fi trebuit sa aplice modificarile la abuzul in serviciu. Deci suntem si noi vinovati pentru ceea ce se intampla, dar asta nu inseamna ca de acum inainte trebuie sa cedam macar un milimetru. Trebuie sa aplicam deciziile CCR si programul de guvernare. Nu ne sperie nimic", a completat Lia Olguta Vasilescu, la Romania TV.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reactionat la decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, precizand ca este vorba de o decizie politizata. Carmen Dan a catalogat hotararea drept "raspunsul vindicativ nu numai la presiunea strazii, ci si la incercarea autoritatilor de a reforma statul de drept".

"Cumpatarea este o dovada de intelepciune si, atat timp cat lupta nu s-a dus pana la capat, consider ca este mai bine sa taci inteligent, decat sa jubilezi gratuit... Nu este pentru prima data cand eu si colegii mei de partid trebuie sa ne aratam unitatea si taria de caracter in fata unor momente grele. Am fost si voi fi alaturi de presedintele partidului, Liviu Dragnea, si sunt convinsa ca, pana la final, isi va demonstra nevinovatia. Nu este o decizie definitiva! Este evident ca aceasta sentinta este una politizata. Este raspunsul vindicativ nu numai la presiunea strazii, ci si la incercarea autoritatilor legislative si executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislatia respectand Constitutia si deciziile CCR, asa cum se intampla in orice democratie autentica!", a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici a declarat joi pe o retea de socializare ca are incredere ca si „pentru Liviu Dragnea, Justitia inseamna prezumtia de nevinovatie pana la pronuntarea deciziei finale, fara a da curs unor presiuni”.

„Niciodata nu am crezut si nici acum nu cred in <<telejustitie>>, in <<justitia populara>> sau in folosirea <<luptei impotriva coruptiei>> ca pasaport pentru propulsarea politica”, a precizat ministrul Finantelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006681 (s)