News Flash:

Promisiunile ministrului Educatiei: Problemele scolilor fara autorizatie sanitara din Timis vor fi rezolvate

14 Februarie 2015
1438 Vizualizari | 1 Comentarii
Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Cimpeanu s-a aflat vineri in Timis, dupa care, la orele pranzului, a plecat intr-o vizita in judetul Arad. Sorin Cimpeanu a declarat, la Dumbravita, ca problemele scolilor fara autorizatie sanitara de functionare vor fi rezolvate in anul 2015.
In judetul Timis sunt 24 de scoli fara autorizatie sanitara de functionare, iar cea din Dumbravita nu este printre ele. Ministrul a ales aceasta scoala deoarece programul sau era foarte incarcat si trebuia sa ajunga in judetul Arad – Dumbravita fiind pe drumul spre autostrada care duce in judetul vecin. Sorin Cimpeanu a declarat, la Dumbravita, ca problemele scolilor fara autorizatie sanitara de functionare vor fi rezolvate in anul 2015. Multe dintre aceste unitati scolare functioneaza fara autorizatie deoarece nu au apa curenta in incinta, scrie tion.ro.
„Sunt 24 de scoli fara autorizatie sanitara de functionare in Timis, scoli care pe parcursul anului scolar care va incepe in 2015 vor avea integral problemele rezolvate, va asigur. In parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice am identificat fondurile necesare realizarii lucrarilor pe baza carora se poate obtine autorizatie sanitara la nivel de judet. Sunt 24 de scoli in Timis fata de 2520 la nivel national, din acest punct de vedere Timisul sta bine –este sub 1 la suta procentul scolilor care nu detin autorizatie de functionare, in cele mai multe cazuri datorita alimentarii cu apa”, a spus, la Dumbravita, ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Cimpeanu.
Ministerul a cerut de la toate inspectoratele din tara situatia scolilor cu probleme, iar in luna martie acestea vor fi centralizate, urmand ca impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale sa aiba loc o identificare a resurselor financiare pentru ca aceste probleme sa se rezolve.
In total, in Timis sunt sproximativ 600 de scoli, in care invata 94.000 de elevi.

sorin cimpeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005098 (s)