News Flash:

Profesor renumit: Inteligenta artificiala va genera o epidemie de sinucideri. Toti oamenii se vor bate pe 500 de milioane de locuri de munca

9 Martie 2018
861 Vizualizari | 0 Comentarii
prof

Dr. Subhash Kak, un profesor de inginerie a computerelor de la Universitatea din Oklahoma, avertizeaza ca inteligenta artificiala si robotii vor provoca o „epidemie” de sinucideri pe planeta noastra. Asta deoarece majoritatea oamenilor vor ramane fara locuri de munca, dupa ce vor fi inlocuiti cu masini mai pricepute si cu costuri de operare mici.

Kak a spus ca omenirea va intra intr-o „distopie a somajului”, in care doar 500 de milioane de locuri de munca vor mai fi disponibile in lume. In acest moment, populatia planetei este de 7,6 miliarde de persoane. Potrivit lui, vehiculele autonome vor lasa o treime din populatia planetei fara loc de munca. Astfel, numarul celor care vor consuma alcool, droguri si vor intra in depresie va creste accelerat.

Mai mult, futurologul Ian Pearson a spus ca inteligenta artificiala va deveni atat de puternica, incat oamenii nu vor avea alta solutie decat sa sa contopeasca cu ea, intr-o noua specie, numita „homo machinus”.

Aceasta teorie este sustinuta si de Susan Schneider, expert de la Universitatea din Connecticut si Institutul pentru Studii Avansate de la Princeton, care crede ca este foarte posibil ca in univers sa existe civilizatii foarte avansate, unele vechi de miliarde de ani, care au depasit faza organica. Aceste forme de viata sunt, in opinia ei, guvernate de tehnologie si nu de biologie. „Si pe Terra viitoarele civilizatii vor fi si ele bazate pe inteligenta artificiala”, a declarat Schneider.

Miliardarul Elon Musk crede, de asemenea, ca oamenii vor fi nevoiti sa devina cyborgi pentru a nu fi irelevanti in viitor. Pe masura ce sistemele de inteligenta artificiala se dezvolta, oamenii vor trebui sa compenseze slabiciunile biologice pe care le au prin integrarea de computere in propriile creiere, a declarat Musk la World Government Summit in Dubai.

Astfel, oamenii vor beneficia de o putere de procesare mai ridicata si vor putea concura mai bine cu robotii in competitia pentru locurile de munca. Primele joburi care vor disparea vor fi cele ale soferilor, deoarece acestia vor fi inlocuiti in curand de sistemele autopilot de pe masini, potrivit lui Elon Musk. Poatenustiai.ro


profesor inginerie universitatea oklahoma dubai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006402 (s)