News Flash:

Procurorii DNA au ridicat noi documente de la sediul CJ Hunedoara

8 Mai 2015
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii
Procurorii DNA au ridicat, vineri, de la sediul CJ Hunedoara, noi documente pentru anchete incepute in 2014, in care mai multe persoane sunt cercetate pentru coruptie, inclusiv presedintele institutiei, Mircea Molot, si adjunctul acestuia Tiberiu Balint, ambii suspendati din functie.
Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Hunedoara, Anca Dumitra, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca procurorii DNA au ridicat noi documente pentru anchete derulate in 2014, in care mai multe persoane sunt cercetate pentru coruptie, inclusiv presedintele institutiei, Mircea Molot, si adjunctul acestuia Tiberiu Balint, ambii suspendati din functie.
"Procurorii DNA au venit in aceasta dimineata la Consiliul Judetean. Nu au fost insotiti de mascati, nu au sigilat birouri, nu au ridicat persoane, ci ne-au solicitat mai multe documente pe care le-au ridicat, pentru a le folosi in anchete aflate deja in derulare. Nu pot sa ofer mai multe detalii, deoarece procurorii ne-au spus ca am putea influenta cursul anchetei", a declarat Anca Dumitra.
Procurorii DNA Alba au mai ridicat documente de la sediul CJ Hunedoara si in 28 aprilie, pentru aceleasi anchete.
La finalul anului 2014, DNA a inceput in judetul Hunedoara anchete privind cazul de coruptie in care sunt implicati presedintele CJ Hunedoara Mircea Molot, vicepresedintele institutiei Tiberiu Balint, ambii suspendati din functie, ginerele sefului CJ si alti doi oameni de afaceri.
Mircea Molot, vicepresedintele CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si alti doi oameni de afaceri, Vasile Axinte si Emanoil Milica Pup, au fost retinuti, in 3 decembrie 2014, pentru fapte de coruptie, iar din 3 martie au fost pusi sub control judiciar.
Potrivit unui comunicat al DNA din decembrie 2014, Mircea Molot este acuzat de trafic de influenta, in forma continuata, luare de mita, in forma continuata, folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spalare de bani, in forma instigarii, conflict de interese si detinerea fara drept a unui document care contine informatii secrete de stat.
De asemenea, Tiberiu Balint este acuzat de luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, spalare de bani, in forma instigarii, in timp ce Pup este acuzat de dare de mita in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, spalare de bani, in forma complicitatii.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007941 (s)