News Flash:

"Printesa Vesnica", un film despre Nadia Comaneci, regizat de Katie Holmes, la Festivalul Tribeca 2015

8 Martie 2015
1374 Vizualizari | 0 Comentarii
"Printesa Vesnica/ Eternal Princess", un scurtmetraj de 30 de minute regizat de Katie Holmes, care prezinta viata extraordinara a gimnastei romane Nadia Comaneci, va avea premiera mondiala la Festivalul Tribeca de la New York, care se va desfasura in acest an in perioada 15 - 26 aprilie.
Potrivit indiewire.com, filmul prezinta "extraordinara viata a faimoasei gimnaste romane Nadia Comaneci, care, la varsta de 14 ani, a obtinut primul 10 perfect, in timpul Olimpiadei din 1976, si care, acum, este o mama iubitoare, filantrop si un nume marcant in sport".
Shorts Program, sectiunea in care a fost inclus filmul despre Nadia Comaneci, cuprinde noua programe: cinci narative, trei documentare si unul care implica o combinatie intre cele doua genuri.
"Be Yourself" se numeste programul de documentare in care a fost inclus scurtmetrajul regizat de Katie Holmes, filmele din aceasta sectiune concentrandu-se pe povesti despre identitatea de sine. Alaturi de filmul "Printesa Vesnica" mai fac parte din program scurtmetrajele "American Renaissance (regizat de Ryan Scafuro si Jarred Alterman), "Live Fast, Draw Yung" (regizat de Stacey Lee si Anthony Mathile), "All American Family" (regizat de Andrew Jenks), "Elder" (regizat de Genéa Gaudet), "My Enemy, My Brother" (regizat de Ann Shin), se arata pe site-ul festivalului.
Nadia Comaneci si Katie Holmes sunt prietene, potrivit unei declaratii facute de fosta sotie a lui Tom Cruise. In luna februarie, Katie Holmes a publicat o fotografie pe contul sau de Instagram in care era surprinsa facand stretching alaturi de fosta gimnasta Nadia Comaneci.
Fotografia le arata pe cele doua stand pe o masa de lemn cu cate un picior ridicat deasupra capetelor.
"Intinzandu-ma pe acoperis cu minunata mea prietena Nadia", a scris Katie Holmes in descrierea fotografiei.
Nadia Comaneci s-a nascut pe 12 noiembrie 1961, la Onesti. De la 6 ani, Nadia a inceput sa practice gimnastica, iar la 11 ani, a ocupat locul I in proba de individual compus a Campionatelor nationale de juniori, dar si in concursul pe echipe. Doi ani mai tarziu, la Internationalele Romaniei, Nadia Comaneci s-a clasat pe primul loc la cinci probe: individual compus, paralele inegale, sol, barna si sarituri. In 1975, la 14 ani, Nadia Comaneci a ocupat primul loc la Campionatele Europene in patru probe: individual compus, sarituri, paralele inegale si barna, si a cucerit medalia de argint la sol.
La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a devenit prima gimnasta din era moderna a acestui sport care a primit nota 10, dupa prestatia ei la paralele inegale. Pana la sfarsitul competitiei, gimnasta din Romania a mai obtinut inca sase note de zece. Nadia Comaneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, barna si paralele inegale, o medalie de argint pe echipe si o medalie de bronz la sarituri. Dupa JO de la Montreal, Nadia a aparut pe copertile revistelor Time, Newsweek si Sport Illustrated, toate in aceeasi saptamana.
De-a lungul carierei, a castigat cinci medalii de aur, trei de argint si una de bronz la Jocurile Olimpice, doua de aur si doua de argint la Campionatele Mondiale si noua de aur, doua de argint si una de bronz la Campionatele Europene.
In 1996, Nadia Comaneci a intrat in Galeria "Hall of Fame" a gimnasticii internationale. In acelasi an, Nadia s-a casatorit cu campionul olimpic american, Bart Connor. Nadia a fost numita de postul ABC News si Ladies Home Journal printre cele mai importante o suta de femei ale secolului XX. In decembrie 2003 a aparut prima carte scrisa de Nadia Comaneci, "Scrisori catre o tanara gimnasta".
Nadia a devenit, in 1999, primul sportiv care a fost invitat sa tina un discurs la sediul ONU, cu ocazia anului international al voluntariatului.
Nadia a devenit mama pe 3 iunie 2006. Nadia si Bart si-au botezat fiul Dylan Paul.
Nadia este implicata in mai multe activitati caritabile, fiind vicepresedinte al Consiliului Director al Special Olympics, vicepresedinte al Asociatiei Distrofiei Musculare, precum si membru al consiliului Laureus Sports For Good Foundation. De asemenea, Nadia a creat in Bucuresti un centru pentru ajutorarea copiilor orfani din Romania si a infiintat fundatia care ii poarta numele prin intermediul careia organizeaza diferite activitati sociale si umanitare.
Totodata, Nadia Comaneci este presedinte de onoare al Federatiei Romane de Gimnastica, presedinte Onorific al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Ambasadorul Sporturilor Romanesti si membru al Fundatiei Federatiei Internationale de Gimnastica.
Impreuna cu sotul sau detine Academia de Gimnastica Bart Conner Gymnastics Academy din Oklahoma City.
In ianuarie 2007, a fost distinsa de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman cu titlul de cea mai buna sportiva a secolului XX, iar din partea Comitetului International Olimpic a primit de doua ori Ordinul Olimpic.
Katie Holmes a devenit cunoscuta cu rolul din serialul TV "Dawson's Creek" si s-a remarcat apoi in lungmetrajul "Batman - Inceputuri/ Batman Begins" (2005), dar si intr-o miniserie TV inspirata din viata lui Jacqueline Kennedy.
Peste 6.200 de filme, provenind inclusiv din tari care reprezinta teritorii insolite pe harta cinematografica mondiala, precum Costa Rica, Islanda, Albania si Africa de Sud, vor rula in festivalul Tribeca de la New York, in perioada 15 - 26 aprilie.
Documentarul "Toto si surorile lui", de Alexander Nanau, va fi proiectat in premiera nord-americana la cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Tribeca de la New York, in sectiunea Viewpoints, care, anul acesta, se concentreaza pe tema identitatii.
Festivalul International de Film Tribeca a fost infiintat de Robert de Niro in 2002, pentru a revitaliza viata sociala si activitatile economice din Manhattan, dupa atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, si pentru a promova orasul New York pe harta centrelor cinematografice internationale. Mediafax.ro

nadia comaneci
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1088 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004551 (s)