News Flash:

Primul deces cauzat de viscol, in judetul Ialomita! Ambulanta a ajuns cu greu la locuinta femeii

6 Ianuarie 2017
974 Vizualizari | 0 Comentarii
cod viscol2
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri ca, in ciuda fenomenelor meteo, nu exista localitati izolate, precizand insa ca autostrada A2 a fost inchisa, precum si drumuri nationale si judetene din mai multe zone.
Ministrul a adaugat ca in localitatea Amara a fost inregistrat si un deces. 
"Nu avem localitati izolate. Autostrada A2 Bucuresti — Constanta si 50 de sectoare, drumuri nationale din zonele afectate au fost inchise in totalitate (...) pentru a preveni situatiile in care oamenii pot ramane blocati din cauza viscolului si a ninsorii. Actionam pe A2 pentru a scoate autovehiculele aflate in zona de risc cu echipaje ale fortelor de interventie si echipaje ale politiei in coloana pana la scoaterea ultimului vechiul de pe autostrada. In judetele Braila, Calarasi, Constanta, Ialomita si Tulcea, drumurile nationale si judetene sunt inchise. In judetul Buzau avem peste 70% drumuri inchise. Porturile de la Marea Neagra au fost inchise, iar porturile de la Dunare nu sunt afectate. Nu avem tronsoane de cale ferata blocate, dar au fost anulate 45 de trenuri pe ruta Bucuresti-Constanta", a mai spus Dan la inceputul sedintei de guvern.
Aceasta a afirmat ca MAI a dislocat forte si mijloace din judetele care nu se afla sub avertizari de vreme rea.
"Am avut cod rosu in sapte judete din tara — Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Ialomita, Vrancea si Calarasi. Ialomita si Calarasi au iesit de sub codul rosu la ora 13,00. Buzau. Braila si Vrancea au cod rosu prelungit pana la ora 16,00. Constanta si Tulcea sunt pe cod rosu prelungit pana la ora 18,00. Avem cod portocaliu in 11 judete de la ora 14,00 la ora 18,00 si cod galben in 15 judete pana la ora 20,00. (...) Chiar in timpul acestei sedinte de guvern am primit informarea ca in opt judete — Calarasi, Buzau, Braila, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea si Ialomita avem acum cod portocaliu pana la orele 23,00. Pe anumite zone ramanem pe cod rosu", a adaugat Carmen Dan.
Potrivit demnitarului, traficul de la punctele de frontiera cu Bulgaria nu se poate desfasura, iar circulatia este redirectionata.
"Autoritatile din Bulgaria au informat ca, incepand din aceasta dimineata, toate drumurile nationale din nordul tarii au fost inchise, motiv pentru care traficul in punctele de frontiera nu se poate desfasura. Am luat masurile necesare pentru restrictionarea si redirectionarea circulatiei mijloacelor de transport spre teritoriul Bulgariei pana la normalizarea situatiei", a declarat ministrul.
Dan a mai apus ca Aeroportul "Mihai Kogalniceanu" este inchis, fiind anulate sase curse aeriene.
Totodata, a mentionat aceasta, autoritatile au evacuat preventiv 641 de persoane care aveau nevoie de dializa si 170 de femei gravide. Exista 60 de localitati fara curent electric, sunt afectati 45.160 de consumatori, a precizat ministrul.
In contextul fenomenelor meteo extreme, Dan a anuntat si un deces, in localitatea Amara, judetul Ialomita.
"O femeie de 57 de ani cu probleme cardiace cronice si de diabet a fost gasita decedata la locuinta. Echipajul de pe ambulanta a fost anuntat la ora 10,27, ambulanta cu vola in fata a plecat la ora 10,29. A ajuns la domiciliul pacientei la 11,20. Pacienta a fost gasita decedata si cauza mortii nu poate fi evidentiata decat in urma autopsiei", a afirmat demnitarul.
Potrivit acesteia, incepand de la ora 20,00 pana sambata la ora 10,00, aria de manifestare a fenomenelor meteo se va restrange catre estul tarii, insa temperaturile vor fi foarte scazute, de minus 15 — minus 20 de grade Celsius.
"Pentru gestionarea situatiilor de urgenta in judetele aflate sub avertizare meteo, MAI a mobilizat peste 8.700 de lucratori si 4.600 de mijloace tehnice. Avem, pana la ora 10,30, peste 500 de interventii medicale efectuate", a mai spus ministrul Afacerilor Interne.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006137 (s)