News Flash:

Primarul Timisoarei Nicolae Robu, ATAC la Curtea de Conturi: Isi bate joc de munca a mii de primari. Inspectorilor li se pare ca au muschii asa de mari incat fac tot ce vor

8 Iulie 2017
1095 Vizualizari | 0 Comentarii
dezbatere publica robu
Primarul Nicolae Robu pune tunurile pe Curtea de Conturi, institutie despre care spune ca actioneaza abuziv. Aceasta dupa ce un inspector al Curtii de Conturi a solicitat Primariei documente privind angajarea unui cadru medical la una din scolile din Timisoara, acest lucru neintrand in atributiile Curtii.
Nicolae Robu a spus ca respecta Curtea de Conturi, ca institutie, dar ca unii angajati ai acesteia actioneaza abuziv. Edilul a sublinat ca el este „cinstit si curat” si de aceea are curajul sa deschida acest subiect. Mai mult. Robu i-a transmis liderului PSD si presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa dea mai putina importanta Justitiei si sa se aplece mai mult asupra puterii executive.
„Am tot respectul pentru aceasta institutie in sine (Curtea de Conturi – n.r.). Majoritatea celor cu care am intrat in contact am tot respectul, iinconsider buni profesionisti si oameni de calitate morala. Din pacate, aceasta institutie a fost lasata sa degenereze, folosesc cuvinte dure si imi permit sa folosesc pentru ca eu sunt curat in tot ce fac si nu mi-e frica de nimeni si de nimic, sunt cinstit, sunt curat, nu urmaresc decat binele public si atunci am curaj sa spun ceea ce ar trebui sa spuna, de fapt cam toti cei care ocupa functii ca a mea sau similare pentru ca gandesc ca si mine, dar nu spune nimeni nimic pentru ca toata lumea e timorata. E vorba de Curtea de Conturi. Eu am initiat proces cu acuze de abuz in serviciu si sper sa castigam procesul, contra unei auditoare, procesul se judeca la Cluj, asta pentru ceva ce s-a intamplat in urma cu cativa ani, cu ceva cu care ca evident ni s-a dat dreptate noua, intre timp, ca toate acele bazaconii de prejudiciu erau fabulatiile unei incompetente care habar nu are de economie, e de o necinste iesita din comun si este auditoare la curtea de conturi. Acea doamna cauta ce preturi sunt mai mici la fiecare element si ce era la licitatia noastra. Peste acel pret considera ca aduce prejudiciu. Eu asa ceva nu am mai pomenit. Culmea e ca tuturor le e frica, le e frica pentru ca strecoara insinuari, acuze directe si cei care se simt cu vinovatii, mai bine tac. Eu nu am nicio vinovatie, de aceea nu tac. Sunt adeptul statului de drept si drept urmare nu pot sta nepasator sa vad cum unii incalca principiile statului de drept. Domnul Dragnea acorda prea mare importanta puterii judecatoresti, ar trebui sa se uite mai bine in ograda pe care o gestioneaza, de fapt, si anume a puterii executive, sa vada ce face aceasta institutie condusa de pesedisti. Domnul Vacaroiu e presedintele acestei institutii. Mai sunt si vicepresedinti pe acolo. Ar trebui sa vada mai degraba cat de abuziv functioneaza aceasta institutie. Ar trebui sa i se schimbe regulamnetele de functionare, chiar cred ca ar trebui sa existe o lege adusa la zi„, a spus Robu.
Edilul a spus ca in prezent, la Primaria Timisoara are loc un control al Curtii de Conturi, iar functionarul care face acest control a incercat sa il intimideze.
„I-am spus (functionarului de la Curtea de Conturi – n.r.) ca o sa ies public. A indraznit sa imi spuna <Nu v-as recomanda>. Sa ii fie rusine. Crede ca ma intimideaza pe mine? E un control in derulare acum. Speta este una care admit ca e discutabila, dar aparatul de specialitate isi asuma cu insistenta raspunderea ca lucrurile sunt facute asa cum trebuie„, a spus edilul.
Primarul Timisoarei a precizat ca cei de la Curtea de Conturi verifica legalitatea unui concurs.
„E vorba despre un medic, nu conteaza numele lui, la adresa caruia sunt reclamatii ca nu ar fi indeplinit conditiile sa ocupe acea functie, sa ii zicem de medic de familie. Povestea e veche, cred ca si politia a cercetat acest caz. Deindata ce a aparut acel subiect, a fost la mine in audienta sotul unei doamne care e deranjata ca nu mai e singura pe acolo si a aparut acest medic in urma unui concurs si deindata ce am aflat ca e o problema, am incercat sa o clarific. Eu nu pot sa ii dau dispozitii serviciului Resurse Umane sa considere ca o angajare este cum vreau eu sa fie, corecta sau incorecta. I-am atras atentia doamnei care conduce Departamentul de resurse umane, sa imi dea o asumare in scris din partea dumneaei ca lucruile au fost verificate, ca nu s-a strecurat nico greseala. Eu nu vreau sa pastoresc greseli. Mi-a spus ca acest medic nu e angajat ca medic de familie si ca din start totul a fost denaturat ca acest medic a fost prezentat ca medic de familie si acuzele sunt ca nu indeplinea la momentul concursului conditiile de medic de familie, dar el nu este angajat ca medic de familie. Are dreptul de libera practica si indeplineste conditiile legale pentru ceea ce face. Asta spune aparatul de specialitate, iar eu nu sunt acolo dictator sa impun discretionar cum sa se intample un lucru sau altul, de aceea am un aparat de specialitate. Omul desfasoara o activitate medicala in zona de medicina scolara, unde noi avem cativa medici angajati. Eu nu sunt abilitat sa spun daca e corecta sau nu angajarea acestei persoane. Sa vina procuratura, ca nu e nicio problema, sa faca anchete, daca este ceva suspect acolo ca eu nu vreau sa fie ilegalitati in Primarie„, a spus Robu.
Potrivit primarului, cei de la Curtea de Conturi i-au solicitat documentele de concurs ale unui cadru medical angajat la un cabinet scolar, cat si ale contracandidatilor acestuia, fapt care, spune Robu, nu intra in atributiile Curtii de Conturi.
„Acum vine Curtea de Conturi si depune o solicitare scrisa. Le-am spus ca nu o sa le raspund pozitiv la asa ceva, ci dimpotriva voi raspunde clar cu acuze de natura abuziva. Nu a lasat-o imediat, a venit a doua zi si a inregistrat-o. Inseamna ca lor li se pare ca au muschii asa de mari incat fac tot ce vor si nu poate sa vina nimeni sa le spuna <vedeti ca ati intrecut limitele prerogativelor>. Iata ce ne cer: In vederea efectuarii cu mai multa operativitate a auditului financiar asupra conturilor anuale a Unitatilor administrativ teritoarale a municipiului si la UAT Municipiul Timisoara, va rugam sa dispuneti punerea la dispozitie cu celeritate a urmatoarelor acte si documente notate conform cu orginalul: dosarul de concurs al domnului X precum si ale concurentilor acestora, lucrarile olografe si cele privind interviul ale tuturor angajatilor sustinute pentru ocuparea postului scos la concurs si ocupat de domnul X„, a mai adaugat edilul.
Nicolae Robu s-a intrebat daca cei de la Curtea de Conturi au in atributii sa auditeze lucrari de concurs.
„Curtea de conturi auditeaza lucrarile de concurs? Poate sa vada daca X, cel mult, pentru ce a primit salarii, daca are diplomele cerute de lege pentru postul respectiv si poate sa spuna cel mult daca a fost la proba scrisa. Sa primeasca lucrarile olografice? Ce sa faca cu ele? Sa spuna daca e corect continutul lucrarii? Nu e treaba lor. Exista unii care iata ce isi permit. Ce o fi in spate, nu am de unde sa stiu. In raspunsul pe care i -am dat le-am scris: dumneavoastra nu sunteti organ de ancheta, sunteti o institutie de audit financiar. Daca vi se pare ca ceva nu e in regula, sesizati procuratura si cand procuratura cere ceva pentru un concurs, dai tot ce ai pentru ancheta, nu mai faci nicio selectie. Aici e o institutie de audit financiar„, a mai spus Robu.
Edilul Timisoarei sustine ca aceasta institutie, Curtea de Conturi, „isi bate joc de munca a mii de primari”.
„Pai domnule Dragnea, de aceasta institutie trebuie sa va ocupati dumneavoastra. Lasati justitia ca nu justitia e principala problema in Romania. Prea multa focalizare pe justitie si deloc focalizare pe aceasta institutie numita Curtea de Conturi care isi bate joc de munca a mii de primari din tara asta de toate culorile politice. Isi bate joc si isi bate joc de rectori si chiar de presedinti de institutii judiciare„, a spus Robu.
Nicolae Robu a mai spus ca a declansat si o ancheta interna in Primaria Timisoara, pentru a verifica legalitatea concursului organizat de institutia pe care o conduce, pentru postul de cadru medical.

primarul nicolae robu curtea conturi timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005216 (s)