News Flash:

Primarul Robu nu renunta la visul sau. Vrea metrou in Timisoara!

28 Ianuarie 2015
2189 Vizualizari | 1 Comentarii
Primarul Nicolae Robu merge inainte cu planul sau de a introduce transportul cu metroul in Timisoara. Prezent la Bruxelles pentru un eveniment de promovare a Timisoarei in Parlamentul European, in perspectiva candidaturii pentru titlul de Capitala Culturala Europeana, Robu a avut, marti, si o intalnire cu comisarul roman pentru Politici Regionale, Corina Cretu. A intrebat-o cum ar putea sa acceada la bani pentru ducerea in subteran a liniilor de cale ferata care traverseaza Timisoara si pentru metrou!
Dupa intalnirea cu comisarul european Corina Cretu, primarul Nicolae Robu a marturisit ca principalul subiect pe care l-a abordat a fost problema liniilor de cale ferata din Timisoara sau a metroului. Iar edilul-sef spune ca se pot gasi variante pentru acest proiect pe care l-a adus in discutie la Bruxelles, chiar daca liniile ferate nu sunt in gestiunea primariei, ci tin de CFR.
„Am intrebat-o pe doamna Corina in ce conditii am putea accede la fonduri speciale ale Uniunii Europene, fie aplicand direct la Bruxelles, fie prin intermediul Guvernului Romaniei, dar la bani care sunt dedicati marilor proiecte, pentru ca noi suntem constienti ca un asemenea proiect, care se pare ca ar costa de la 250 de milioane de euro pana la... inca nu se stie cat, pentru ca deocamdata nimeni nu a facut o estimare asumata a valorii, o asemenea suma nici nu se poate problema ca ea sa poata fi luata din fondul regional dupa tipicul pe care il cunoastem. Toata regiunea de vest nu are o suma care sa poata acoperi valoarea unui asemenea proiect, numai ca exista proiecte mari, exista Coridorul IV (...) Nu excludem posibilitatea ca din fondurile care sunt de ordinul miliardelor de euro alocate pentru Coridorul IV o cota parte sa poata fi directionata si catre un asemenea proiect”, a explicat Robu.
In plus, primarul spune ca mai exista o varianta pentru care s-ar putea opta... in viitorul indepartat, dar lucrurile sunt inca neclare: Planul Juncker, scrie tion.ro.
„Este acum o mare discutie cu Planul Juncker - Juncker (n.r. - Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene), cand a candidat, a vorbit despre nevoia unei alte abordari decat cea care a fost in privinta fondurilor europene. El a venit cu ideea ca ar trebui ca sume mai mari sa fie alocate pentru mari proiecte pe care sa se aplice un regim special. Inca nu este constituit fondul, dar el urmeaza a se constitui, inca nu sunt stabilite regulile, urmeaza (...) pentru ca fara indoiala daca Juncker a fost ales presedinte si aceasta idee a lui va fi sustinuta pana la capat. Ar fi o varianta care in principiu ar permite finantarea unui asemenea proiect. Asta arata ca exista posibilitati, pot sa mai fie si altele. Noi am inceput acum o discutie si o vom continua in luna aprilie, cand doamna Corina Cretu va veni la Timisoara”, a conchis Robu.

corina cretu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006563 (s)