News Flash:

Primarul Robu anunta continuarea lucrarilor la Spitalul de Copii

15 Octombrie 2018
1708 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul de copii

Despre noul corp al Spitalului de Copii din Timisoara se vorbeste inca din campania electorala din 2012. Au trecut sase ani de atunci, insa nici cladirea cu demisol, parter si sase etaje nu este inca gata. Despre dotari nici nu se poate pune inca problema. In aceste conditii nimeni nu poate spune cu exactitate cand va fi dat in folosinta Corpul B. Exista, insa, si o veste buna: pana la finele anului Guvernul Dancila va trimite 5 milioane de lei pentru aceasta constructie.

Povestea Corpului B al Spitalului de Copii din Timisoara este una lunga, dar nu foarte incalcita. Promis de candidatii USL (PSD+PNL+PC) inca din campania electorala din 2012, constructia noului corp a inceput efectiv in 2014, cand alianta dintre cele trei partide era deja istorie.

De lucrari s-a ocupat initial firma Prompt, care a acuzat, insa, greseli de proiectare, iar un an mai tarziu a intrat in insolventa. Proiectul a fost preluat de Sulfatim, insa decontarile greoaie au facut ca ritmul sa nu fie unul foarte alert. Anul acesta, in special, cand Primaria Timisoara a ajuns la fundul sacului, a fost cel mai slab pentru acest proiect, decontarile fiind facute extrem de lent.

Chiar daca primarul Nicolae Robu a incercat sa ramana optimist, se poate vedea cu ochiul liber ca lucrarile avanseaza extrem de lent pe acest santier.

Totusi, nu toate vestile venite de pe acest santier sunt rele. Guvernul a alocat in acest an 5 milioane de lei pentru Corpul B, ceea ce inseamna ca macar o parte din cheltuieli vor putea fi acoperite.

    „Continua lucrarile la spitalul de copii. Am mai dat din sumele pe care le-am incasat in ultima vreme, o parte din ceea ce mai aveam din facturile acceptate la plata catre firma care efectueaza lucrarile. Tocmai ni s-a acceptat decontarea a 3 milioane de lei. Stiti ca la rectificarea de buget ni s-a aprobat o suma totala de 5 milioane de lei, pentru ca initial in bugetul pe 2018 nu aparea niciun leu. Tot ce s-a intamplat acolo, si sunt bani foarte multi, in jur de 15 milioane de lei, au fost pusi de la bugetul local. Ne-am bucurat ca la rectificare s-a luat in seama partial ceea ce am cerut noi, nu ni s-a dat cat am cerut, dar ni s-au dat 5 milioane de lei de la bugetul statului. Noi am cerut ca 3 milioane sa fie pe trimestrul III si 2 milioane pe trimestrul IV. Tocmai ni s-a aprobat documentatia pentru rambursarea a 3 milioane de lei si sper ca in cursul saptamanii viitoare sa primim acesti bani. Ei vor merge, in mare masura, catre firma care lucreaza la spitalul de copii. Banii se constituie in venit la bugetul local, pentru ca am pus de la bugetul local totul acolo la Spitalul de Copii si acum, cand ni se ramburseaza, completam o parte din ceea ce am cheltuit”, a anuntat Robu.

Primaria Timisoara va ramane, totusi, cu o datorie catre Sulfatim, insa, in opinia edilului-sef al Timisoarei, aceasta obligatie de plata nu este atat de mare.

    „Mai avem si alte obligatii de plata mai stringente, dar nici nu cred ca mai avem atata de plata, mai vreun milion, chiar nu mai am in memorie, ca saptamana asta am facut plati de vreo 30 de milioane de lei catre sute de beneficiari si nu mai tin minte exact la fiecare cat a mai ramas de plata. Dar nu e o suma foarte mare, in orice caz, pentru firma care lucreaza la spitalul de copii”, a mai spus Robu.

Chiar daca banii de la Guvern ofera o gura de oxigen acestui santier, nimeni nu poate spune cu exactitate cand vor fi finalizate lucrarile, mai ales ca spitalul trebuie dotat si cu aparatura necesara. Costul total al proiectului este de 10 milioane de euro.


spitalului copii timisoara corpul usl psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005407 (s)