News Flash:

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, aflat in arest la domiciliu, a fost suspendat din functie

22 Mai 2015
1511 Vizualizari | 1 Comentarii
nichita dna1
Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, aflat in arest la domiciliu in dosarul in care edilul este cercetat pentru ca ar fi apelat la angajatii Politiei Locale ca sa-si urmareasca fosta iubita, a fost suspendat din functie, vineri, printr-un ordin emis de catre prefectul judetului, Dan Carlan.
Prefectul judetului Iasi, Dan Carlan, a anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa, ca a emis ordinul privind suspendarea din functie a primarului municipiului, Gheorghe Nichita, pe durata cat acesta este arestat la domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"La data de 22 mai 2015, in termenul legal prevazut de art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, a fost emis Ordinul Prefectului judetului Iasi privind constatarea suspendarii de drept a exercitarii mandatului de primar al Municipiului Iasi de catre domnul Gheorghe Nichita, pe durata existentei masurii preventive a arestului la domiciliu. Grupul de lucru constituit la nivelul Institutiei Prefectului judetului Iasi, analizand documentele comunicate de catre instanta (Curtea de Apel Bucuresti) precum si prevederile legale aplicabile, a constatat ca, in comunicarea adresata institutiei prefectului, instanta de judecata a inteles sa indice in mod expres aplicarea art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, articol care reglementeaza suspendarea de drept a mandatului de primar”, se arata in comunicatul semnat de prefectul Iasiului Dan Carlan.
Totodata, prefectul de Iasi recomanda secretarului Consiliului Local sa convoace plenul consiliului pentru ziua de sambata, pentru desemnarea viceprimarului care va exercita temporar atributiile primarului Nichita.

dan carlan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005162 (s)