News Flash:

Vasile Blaga, dupa declaratiile lui Valcov la adresa sa: "Probabil vrea sa scape de pedeapsa"

22 Mai 2015
802 Vizualizari | 0 Comentarii
blaga
Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, la sediul PNL, intrebat despre aparitia numelui sau in dosarul de coruptie a lui Darius Valcov, ca acesta ”probabil vrea sa scape, ca si altii de pedeapsa”, precizand ca nu fost implicat niciodata in atribuirea unui contract pentru firme.
”Nu i-am cerut domnului Valcov, asa cum am declarat si ieri, si nimanui , de altfel, in tara asta, sa acorde cuiva vreun contract, nici pentru firma Tehnologica nici pentru o alta firma. Niciodata. Nu aveam niciun motiv sa ii spun lucrurile astea. Domnul Valcov, cred ca initial, ca sa isi rezolve problemele fata de subordonati, probabil ca a facut astfel de declaratii acolo, dar repet, niciodata nu am fost implicat in atribuirea unui contract pentru firme, nu am fost la sediului partidului sa ii spun sa dea contracte formei Tehnologica. Probabil vrea sa scape, ca si altii de pedeapsa, sau o parte din pedeapsa”, a declarat Vasile Blaga, la sediul PNL, unde liberalii se intalnesc pentru a finaliza programul de guvernare si statutul, in perspectiva Consiliului National care va avea loc sambata la Pitesti.
Copresedintele PNL a explicat ca nici nu putea sa discute in 2009 cu Valcov despre contractari din 2010.
”Eu in 2009 am fost la Ministerul Dezvoltarii, si nici macar nu era pe Ministerul Dezvoltarii proiectul respectiv, ci pe Mediu”, a mai explicat Blaga.
Despre afirmatiile lui Theodor Berna, Vasile Blaga a spus ca acesta ar fi declarat ca a discutat cu ”doi colegi din esalonul doi, domnul Liga si domnul Popescu”.
”Domnul Liga si domnul Popescu nu au venit niciodata la mine sa ma roage sau sa imi sugereze sa intervin in favoarea firmei Tehnologica”, a precizat Vasile Blaga, mentionand ca ” fiica sa nu il cunoaste pe Berna si nu s-a intalnit niciodata cu el”.
”Cum sa controlez firma asta? E firma domnului Berna, sau a cui o fi, cu vine o fi asociat”, a mai spus Blaga, precizand ca Theodor Berna nu era sponsor la partid.
Numele lui Vasile Blaga apare pomenit de martori si inculpati in dosarul de coruptie al lui Darius Valcov legat de o presupusa implicare a acestuia in legatura cu modul in care societatea lui Theodor Berna, Tehnologica Radion, ar fi castigat contracte, potrivit unor documente ale anchetatorilor.
Anchetatorii DNA redau in rechizitoriul prin care l-au deferit justitiei pe Darius Valcov modalitatile nelegale prin care societatea Tehnologica Radion a castigat o serie de contracte in defavoarea altor societatii participante la licitatii, desi acestea din urma indeplineau conditiile in vreme ce Tehnologica Radion, nu.
"Astfel, dupa parerea martorului, Tehnologica Radion in asociere cu Riloval SL Spania nu ar fi trebuit sa castige aceasta licitatie, avand un pret de oferta ridicat, clasandu-se pe locul 7 din 9 participanti, nu dispunea de specialisti si nici de experienta in domeniu. Sub acelasi aspect al atribuirii lucrarilor catre Tehnologica Radion, reprezentantul Biff International si participant la licitatiile pentru lucrarile Slatina, Scornicesti-Potcoava si Draganesti-Piatra Olt, a declarat ca Tehnologica Radion nu a indeplinit criteriile pentru a castiga cele trei licitatii si ca, dupa procedura licitatiilor si epuizarea cailor de atac in instanta, a discutat personal cu Darius Valcov in biroul acestuia care i-a spus ca nu va putea sa execute lucrarile, intrucat licitatiile trebuiau castigate de «Tehnologica Radion., firma care este controlata de domnul Vasile Blaga, prin fiica acestuia».", se arata in documentul citat.
Potrivit sursei citate, in perioada de solutionare a contestatiilor depuse de ceilalti participanti la licitatii, martorul Theodor Berna s-a intalnit cu Darius Valcov la sediul Tehnologica Radion, cu prilejul acestei intalniri inculpatul asigurandu-l ca "nu sunt motive de ingrijorare, contestatiile urmand a fi solutionate in favoarea sa".
In continuare anchetatorii DNA prezinta sustinerile martorilor si inculpatilor din accest dosar cu privire la o pretinsa interventie a lui Vasile Blaga in modalitatea de castigare a licitatiilor de societatea Tehnologica Radion.
"....(faptul ca) atribuirea lucrarilor catre Tehnologica Radion a fost determinata de interventia lui Vasile Blaga a fost confirmata de insusi inculpatul Darius Valcov si de inculpatul Florin Minel Prina", se arata in rechizitoriu.
Astfel, Darius Valcov le-ar fi declarat anchetatorilor ca in anul 2009 a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal iar acesta i-a spus, confidential, ca stie ca in Olt se va licita pentru niste lucrari de reabilitare a retelelor de apa si canalizare, transmitandu-i, fara echivoc, ca alocarea in viitor a fondurilor pentru unele lucrari la Primaria Slatina se va face sub conditia ca Tehnologica Radion sa castige licitatiile.

darius valcov primaria slatina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 22 queries | Mysql time :0.010692 (s)